Τραπεζικοί σχεδιασμοί έκτακτης ανάγκης εν όψει του δημοψηφίσματος στη Σκωτία
Το βρετανικό πιστωτικό ίδρυμα Lloyds Banking Group Plc, το οποίο έχει την έδρα του στη Σκωτία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα δημιουργήσει νομικά πρόσωπα στην Αγγλία, ως μέρος του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης της τράπεζας εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της επόμενης εβδομάδας όπου θα κριθεί η ανεξαρτησία ή όχι της Σκωτίας.
Το βρετανικό πιστωτικό ίδρυμα Lloyds Banking Group Plc, το οποίο έχει την έδρα του στη Σκωτία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα δημιουργήσει νομικά πρόσωπα στην Αγγλία, ως μέρος του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης της τράπεζας εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της επόμενης εβδομάδας όπου θα κριθεί η ανεξαρτησία ή όχι της Σκωτίας.
Εν τω μεταξύ κυβερνητικές και τραπεζικές πηγές ανέφεραν ότι και η Royal Bank of Scotland, μια άλλη μεγάλη βρετανική τράπεζα που βρίσκεται στη Σκωτία, θα έχει την έδρα της στο Λονδίνο, στην περίπτωση όπου μέσω του δημοψηφίσματος εγκριθεί η ανεξαρτησία της περιοχής από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η μεν Lloyds Banking Group απασχολεί σήμερα 16.000 υπαλλήλους στη Σκωτία ενώ αντίστοιχα η Royal Bank of Scotland, απασχολεί 11.500 υπαλλήλους στη Σκοτία.
Οι αντίπαλοι της ανεξαρτησίας έχουν δηλώσει ότι οι τράπεζες της Σκωτίας θα μπορούσαν να μετακινηθούν προς την Αγγλία λόγω της αβεβαιότητας που θα προκληθεί για το νόμισμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια ανεξάρτητη Σκωτία, αλλά και εξ αιτίας της αβεβαιότητας αν το νέο κράτος που ενδεχομένως να δημιουργηθεί, θα είναι σε θέση να υπολογίζει στην υποστήριξη της Τράπεζας της Αγγλίας ως δανειστή έσχατης ανάγκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αποκάλυψη in: Το υπ. Δικαιοσύνης πλήρωσε ταξίδι για συνέδριο ιατροδικαστών σε υπεύθυνη… οικονομικών υπηρεσιών
- Στον Ολυμπιακό η Ανδρομάχη Τσιόγκα
- Κρήτη: Καταγγελία 18χρονης Βρετανίδας για βιασμό σε μπαρ στα Μάλια – Συνελήφθη 19χρονος
- Πανελλαδικές 2026: Τεχνικό πρόβλημα στην παραλαβή θεμάτων έθεσε σε συναγερμό το Λιμενικό
- Αυξάνεται η ανεργία – Στο 10,6% διαμορφώθηκε το α’ τρίμηνο του 2026, ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ
- Νορβηγία: Αγωνία για την πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ – Μπήκε σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση πνεύμονα
- Στο Διδυμότειχο κλιμάκιο του ΟΟΣΑ για το Δημογραφικό Παρατηρητήριο
- Η Μόνα Λίζα μετακομίζει σε ιδιωτική σουίτα – Το Λούβρο μόλις ανακοίνωσε τους αρχιτέκτονες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442