Ο Σοτλόφ πουλήθηκε στους τζιχαντιστές από «μετριοπαθείς», λέει η οικογένειά του
H οικογένεια του Στίβεν Σοτλόφ, του αμερικανού δημοσιογράφου που είχε απαχθεί στη Συρία και δολοφονήθηκε από τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», υποστηρίζουν ότι ο δημοσιογράφος είχε πουληθεί στην οργάνωση από μέλη της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης. Η οικογένεια εκφράζει τη δυσφορία της για τους χειρισμούς της αμερικανικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα τις «ανακριβείς δηλώσεις της».
H οικογένεια του Στίβεν Σοτλόφ, του αμερικανού δημοσιογράφου που είχε απαχθεί στη Συρία και δολοφονήθηκε από τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», υποστηρίζουν ότι ο δημοσιογράφος είχε πουληθεί στην οργάνωση από μέλη της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης.
Η οικογένεια εκφράζει τη δυσφορία της για τους χειρισμούς τις αμερικανικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα τις «ανακριβείς δηλώσεις της», ιδιαίτερα στο κάτα πόσο συνεργάστηκε με τους συγγενείς των απαχθέντων.
Ο εκπρόσωπος της οικογένειας Σοτλόφ, Μπαράκ Μπάρφι, μίλησε σε εκπομπή του CNN και είπε ότι ο Σοτλόφ πουλήθηκε στους τζιχαντιστές για ποσό μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ.
Ο Μπάρφι επικαλέστηκε πηγές της οικογένειας «επί του εδάφους» για τα όσα ανέφερε. Σύμφωνα με αυτές, ο Σοτλόφ πουλήθηκε στα σύνορα επειδή το όνομά του είχε βρεθεί σε λίστα υπεύθυνων για βομβαρδισμό νοσοκομείου -κάτι που, όπως είπε ο εκπρόσωπος, ήταν ψευδές.
«Κάποιος στο συνοριακό πέρασμα τηλεφώνησε στο ΙσλαμικόΚράτος και έστησαν ένα ψεύτικό σημίο ελέγχου, με πολύ κόσμο, και ο Στίβεν μαζί με την συνοδεία του πήγαν χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν».
Ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε επίσης «τεταμένη» τη σχέση της οικογένειας με την αμερικανική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «ανακριβείς δηλώσεις».
Είπε ότι ο Λευκός Οίκος και οι μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται «σε ευρύτερο παιχνίδι γραφειοκρατικών εσωτερικών συγκρούσεων, στο οποίο έγιναν πιόνια ο Τζιμ [Τζέιμς Φόλεϊ] και ο Στίβεν».
«Αυτό δεν είναι δίκαιο, και εάν συνεχίσουν αν υπάρχουν διαρροές, η οικογένεια Σοτλόφ θα αναγκαστεί να μιλήσει για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα», είπε με νόημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ: Μαζικές παραιτήσεις από την Κεντρική Επιτροπή – Εικόνα διάλυσης στην Κουμουνδούρου
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας και Μηταράκης πανηγυρίζουν, ο Μπουκώρος δηλώνει αθώος και λέει ότι εκείνος αποκάλυψε το σκάνδαλο
- Οι τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή θα αγωνίζονται πλέον στην καλλιτεχνική κολύμβηση με το ελληνικό εθνόσημο
- Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ρήξη χιαστού ο Ίνγκασον – Εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Καλάμπρια
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Σαμ Νιλ
- Silicon Valley: Ο «χρυσός κανόνας» του Τζεφ Μπέζος υπό αμφισβήτηση – «Οι δύο πίτσες είναι πλέον πολλές»
- Από την 4η Ιουλίου ως την Ημέρα της Βαστίλης – Πώς Γαλλία και ΗΠΑ αναδιαμορφώνουν τα έθνη τους μέσω τελετουργίας
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442