Πιέσεις σε γαλακτοβιομηχανίες και σουπερμάρκετ για φθηνότερο γάλα
Σε συμφωνίες κυρίων στοχεύει το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να επιτύχει μείωση των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά με πρώτο το γάλα. Tην ερχόμενη εβδομάδα, ο υφυπουργός, Γεράσιμος Γιακουμάτος, θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της γαλακτοβιομηχανίας και των σουπερμάρκετ με στόχο τη επίτευξη συμφωνίας ώστε άμεσα να υπάρξει μείωση των τιμών.
Σε συμφωνίες κυρίων στοχεύει το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να επιτύχει μείωση των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά με πρώτο το γάλα.
Tην ερχόμενη εβδομάδα, ο υφυπουργός, Γεράσιμος Γιακουμάτος, θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της γαλακτοβιομηχανίας και των σουπερμάρκετ με στόχο τη επίτευξη συμφωνίας ώστε άμεσα να υπάρξει μείωση των τιμών.
Το θέμα της μείωσης των τιμών στο γάλα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου και για τον λόγο αυτό ο υφυπουργός ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούλιο επαφές με όλους του εκπροσώπους του κλάδου ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν.
Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της γαλακτοβιομηχανίας και των σουπερμάρκετ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων στη συγκεκριμένη αγορά κατ’ εντολήν της τρόικας.
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλεπόταν ότι έως το τέλος του 2014 η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αξιολογήσει την επίπτωση των αλλαγών που θεσπίστηκαν με τον νόμο 4254/2014 και εάν οι τιμές του γάλακτος παραμένουν υψηλές να προχωρήσει άμεσα σε νέες νομοθετικές ρυθμίσεις.
Πάντως από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της γαλακτοβιομηχανίας τονίζουν πως τα περιθώρια μείωσης τιμών είναι περιορισμένα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442