Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Manpower: Βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης στην Ελλάδα

Manpower: Βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης στην Ελλάδα

Αύξηση προσλήψεων αναμένεται στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2014 σε οκτώ από τους εννέα τομείς της ελληνικής οικονομίας που εξετάζει η Έρευνα της Manpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης.

 

Αύξηση προσλήψεων αναμένεται στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2014 σε οκτώ από τους εννέα τομείς της ελληνικής οικονομίας που εξετάζει η Έρευνα της Manpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δόθηκαν, σήμερα, Τρίτη στη δημοσιότητα ο Δείκτης των Προοπτικών Απασχόλησης διαμορφώνεται στο +8% και οι εκτιμήσεις των Ελλήνων εργοδοτών είναι οι πλέον αισιόδοξες που έχουν καταγραφεί από το τέταρτο τρίμηνο του 2008.

Συγκεκριμένα, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης είναι βελτιωμένες κατά 1 ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο του 2014 και βελτιωμένες κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο του 2013.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι εργοδότες αναμένουν αύξηση των προσλήψεων σε οκτώ από τους εννέα τομείς της οικονομίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Τα αποτελέσματα είναι βελτιωμένα σε τέσσερις τομείς σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και σε οκτώ τομείς σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα τριμηνιαία αποτελέσματα αποκαλύπτουν ότι το 15% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση των ατόμων που απασχολούν κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους, 12% προβλέπουν μείωση και 66% δεν προβλέπουν κάποια αλλαγή στο υφιστάμενο εργατικό δυναμικό τους.

Τα πιο αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων καταγράφονται στον τομέα Χρηματοοικονομικά, Ασφάλειες, Ακίνητη Περιουσία και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +13%.

Στον τομέα Μεταφορές και Επικοινωνίες αναφέρονται συγκρατημένα αισιόδοξες προθέσεις προσλήψεων, με προοπτικές της τάξης του +10%, ενώ οι Προοπτικές στον τομέα της Γεωργίας ανέρχονται στο +9%.

Στον τομέα του Εμπορίου (Χονδρική και Λιανική) είναι ενθαρρυντικές οι ενδείξεις για όσους αναζητούν εργασία, με Προοπτικές της τάξης του +7%. Παράλληλα, στον τομέα Ηλεκτρισμός, Φυσικό Αέριο και Ύδρευση προβλέπεται μικρή μείωση του αριθμού απασχολουμένων, με Προοπτικές της τάξης του -2%.

Σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο 2014, οι προθέσεις προσλήψεων ενισχύονται σε τέσσερις από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας, με σημαντικότερη την αύξηση κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα Μεταφορές και Επικοινωνίες και κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα των Κατασκευών.

Ωστόσο, οι προοπτικές αποδυναμώνονται σε τέσσερις τομείς. Οι εργοδότες στον τομέα Μεταποίηση αναφέρουν σημαντική μείωση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι Προοπτικές είναι αποδυναμωμένες κατά 4 και 3 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα στους τομείς Ηλεκτρισμός, Φυσικό Αέριο και Ύδρευση και Γεωργία αντίστοιχα.

Οι εργοδότες τόσο στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής όσο και στη βόρεια Ελλάδα αναμένουν αύξηση του αριθμού των ατόμων που απασχολούν, κατά το διάστημα Οκτώβριος-Δεκέμβριος. Στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττική καταγράφονται συγκρατημένα αισιόδοξες Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +8% ενώ, οι Προοπτικές ανέρχονται στο +5% στη βόρεια Ελλάδα.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι εργοδότες στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής δεν αναφέρουν αλλαγές στις προθέσεις προσλήψεων, αλλά οι Προοπτικές στη Βόρεια Ελλάδα εμφανίζονται μειωμένες κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024