Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Νοέμβριο θα επισκεφθεί το Φανάρι ο Πάπας Φραγκίσκος

Το Νοέμβριο θα επισκεφθεί το Φανάρι ο Πάπας Φραγκίσκος

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να επισκεφθεί τον Νοέμβριο ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα συναντηθεί και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να επισκεφθεί τον Νοέμβριο ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας φέρεται να εξέφρασε τη σχετική επιθυμία στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον περασμένο Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της θρονικής εορτής της Εκκλησίας της Ρώμης.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να ανταποδώσει την επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Ρώμη, επισκεπτόμενος το Φανάρι κατά τη διάρκεια της εορτής τού ιδρυτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, Αποστόλου Ανδρέα. Συνεχίζει έτσι την παράδοση που δημιουργήθηκε μετά την επίσημη επανέναρξη της επικοινωνίας των Εκκλησιών της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης, το 1964.

Ανάλογη επίσκεψη είχε πραγματοποιήσει το 2006 ο Πάπας Βενέδικτος, ενώ και οι προκάτοχοί του Πάπες Ιωάννης Παύλος Β’ και Παύλος Στ’ είχαν επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου συνδυάζεται, όπως και στις ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν και με επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα, όπου ο Πάπας θα έχει επαφές και με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, με την ιδιότητα του αρχηγού του κράτους του Βατικανού.

Η επίσημη επιβεβαίωση της επίσκεψης αναμένεται μόλις εγκατασταθούν πλήρως οι υπηρεσίες του νέου προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έτσι ο Πάπας θα είναι ο πρώτος ηγέτης που θα επισκεφθεί τον νέο Τούρκο πρόεδρο.

Επισημαίνεται ότι θα είναι η τρίτη φορά μέσα στο 2014 που ο Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, έπειτα από τις συναντήσεις τους στα Ιεροσόλυμα, τον περασμένο Μάιο και στη Ρώμη, τον περασμένο Ιούνιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024