Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλατινί: «Αν ο Ριμπερί αρνηθεί την κλήση, θα τιμωρηθεί...»

Πλατινί: «Αν ο Ριμπερί αρνηθεί την κλήση, θα τιμωρηθεί…»

Κατηγορηματικά αντίθετος με την απόφαση του Φρανκ Ριμπερί και του Φίλιπ Λαμ να σταματήσουν από τις εθνικές ομάδες της Γαλλίας και της Γερμανίας αντίστοιχα, δήλωσε ο Μισέλ Πλατινί, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Bild». Μάλιστα, ο πρόεδρος της UEFA έκανε ένα βήμα παραπάνω, προαναγγέλοντας ποινή αποκλεισμού τριών αγώνων για τον συμπατριώτη του, εάν κληθεί από τον ομοσπονδιακό προπονητή των «τρικολόρ», Ντιντιέ Ντεσάμπ, και αρνηθεί να ανταποκριθεί στην πρόσκληση.

Κατηγορηματικά αντίθετος με την απόφαση του Φρανκ Ριμπερί και του Φίλιπ Λαμ να σταματήσουν από τις εθνικές ομάδες της Γαλλίας και της Γερμανίας αντίστοιχα, δήλωσε ο Μισέλ Πλατινί, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Bild».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της UEFA έκανε ένα βήμα παραπάνω, προαναγγέλοντας ποινή αποκλεισμού τριών αγώνων για τον συμπατριώτη του, εάν κληθεί από τον ομοσπονδιακό προπονητή των «τρικολόρ», Ντιντιέ Ντεσάμπ, και αρνηθεί να ανταποκριθεί στην πρόσκληση.

«Δεν είναι απόφαση των παικτών αν θα ενταχθούν στην εθνική ομάδα. Αν υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ του Λαμ και του Λεβ και ο προπονητής σταματήσει να τον επιλέγει, είναι ένα θέμα. Ομως καταρχήν αυτό είναι μία απόφαση του Λεβ, όχι του Λαμ», δήλωσε ο Πλατινί και, αναφερόμενος στον Φρανκ Ριμπερί, υπογράμμισε ότι:

«Δεν μπορεί να αποφασίζει μόνος του αν θα παίξει ή όχι για τη Γαλλία. Αν ο προπονητής Ντιντιέ Ντεσάμπ τον καλέσει, οφείλει να πάει στην εθνική ομάδα. Αυτό ορίζουν οι κανονισμοί της FIFA. Αν δεν το κάνει, θα αποκλειστεί από τρία ματς της Μπάγερν Μονάχου».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της UEFA δεν έκρυψε την απορία του για την απόφαση του Γάλλου μεσοεπιθετικού να αποσυρθεί πρόσωρα από την εθνική, δύο χρόνια πριν η χώρα του φιλοξενήσει την τελική φάση του EURO 2016. «Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορώ να τον καταλάβω. Είναι Γάλλος και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διεξάγεται το 2016 στη Γαλλία, όχι στην Πολωνία. Θα έπρεπε να επιθυμεί να παίξει», κατέληξε ο Πλατινί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024