Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιζητούν τη στήριξη του κεφαλαίου

Κουτσούμπας: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιζητούν τη στήριξη του κεφαλαίου

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για δήθεν ανακούφιση του λαού κρύβουν νέα προνόμια για τα μονοπώλια, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εξασφαλίσει τη στήριξη των βιομηχάνων, υποστήριξε ο γγ του ΚΚΕ σε ομιλία του στη Νάουσα.

«Πίσω από κάθε εξαγγελία της κυβέρνησης για δήθεν ανακούφιση του λαού βρίσκονται νέα προνόμια για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τα μονοπώλια» τόνισε σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία της Νάουσας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,

Υπογράμμισε, από την άλλη, ότι «η αντιπαράθεση της ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετέχουν και τα άλλα κόμματα της ΕΕ» για το ποιος είναι ο ικανότερος διαπραγματευτής «εντός των τειχών της ΕΕ» για το χρέος, ή για την ανάπτυξη, αφορά τηνανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών.

«Για το ποιος θα εξασφαλίσει για το κεφάλαιο αυτή την ανάκαμψη μαλώνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό από τη μια η ΝΔ υλοποιεί, με τις υποδείξεις της τρόικα, το δικό της σχέδιο και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους, όπως ο ΣΕΒ για παράδειγμα, το κυβερνητικό του πρόγραμμα προκειμένου να εξασφαλίσει και την επιθυμητή στήριξη των βιομηχάνων συνολικά του κεφαλαίου» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε :

«Γι’ αυτό ακριβώς και μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί πραγματική εναλλακτική λύση για το λαό, απέναντι στην αντιλαϊκή συγκυβέρνηση».

Τι μπορεί να περιμένει ο λαός από μια «κυβέρνηση της αριστεράς», που η «εθνική της στρατηγική θα είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση και η ανάπτυξη, με ουσιαστική και ισχυρή διαπραγμάτευση για βιώσιμη λύση στο πρόβλημα δημόσιου χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα;» διερωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας ότι τα ίδια προωθεί με «άλλο μίγμα» και με «άλλο τρόπο» και η ΝΔ. και πρόσθεσε:

«Οι όποιες φιλολαϊκές ρυθμίσεις και δεσμεύσεις Τσίπρα προς το παρόν εξαντλούνται στην επαναφορά του κατώτερου μισθού, της κατώτερης σύνταξης, τη στιγμή που έχουν μειωθεί και γκρεμιστεί όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις φέρνοντας σε απόγνωση τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, η ομολογία του ότι η ανεργία δεν λύνεται μόνο διαχειρίζεται, λες κι αυτά δεν μας τα έχουν πει χρόνια τώρα οι προηγούμενοι απ’ αυτούς, ή η πρόταση για στοπ στη διαθεσιμότητα και απολύσεις στο δημόσιο τομέα, χωρίς όμως να δεσμεύεται ότι θα επαναπροσλάβει όλους ανεξαίρετα τους απολυθέντες».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ακόμη ότι κάθε διαπραγμάτευση της κυβέρνησης «με την τρόικα, δηλαδή με τους εκπροσώπους των καπιταλιστικών ενώσεων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ» θα φέρνει «και νέες απώλειες για το λαϊκό εισόδημα, νέα προνόμια για το κεφάλαιο». «Οι όποιες φοροελαφρύνσεις θα ‘ναι ψίχουλα για την πιο ακραία φτώχεια, που κι αυτά θα εξανεμίζονται την ίδια στιγμή απ’ τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική» υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας.

Νωρίτερα ο κ. Κουτσούμπας είχε διαδοχικές συναντήσεις με το δήμαρχο Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη και με εκπροσώπους του κλαδικού σωματείου κλωστοϋφαντουργών «Κλωθώ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024