Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχίες πως αδήλωτα χημικά όπλα της Συρίας ίσως πέσουν στα χέρια τζιχαντιστών

Ανησυχίες πως αδήλωτα χημικά όπλα της Συρίας ίσως πέσουν στα χέρια τζιχαντιστών

Ανακολουθίες στις λίστες που είχε δώσει η Δαμασκός για το χημικό της οπλοστάσιο δημιουργούν ανησυχίες στον ΟΗΕ πως τυχόν αδήλωτα χημικά όπλα μπορεί να πέσουν στα χέρια των τζιχαντιστών, σύμφωνα με την ομάδα των Ηνωμένων Εθνών και του OPCW που επιβλέπει την καταστροφή του οπλοστασίου. Το ζήτημα της ακρίβειας του δηλωθέντος οπλοστασίου θα τεθεί στη Δαμασκό, ανέφερε η επικεφαλής της κοινής ομάδας.

Ανακολουθίες στις λίστες που είχε δώσει η Δαμασκός για το χημικό της οπλοστάσιο δημιουργούν ανησυχίες στον ΟΗΕ πως τυχόν αδήλωτα χημικά όπλα μπορεί να πέσουν στα χέρια των τζιχαντιστών, σύμφωνα με την ομάδα των Ηνωμένων Εθνών και του OPCW που επιβλέπει την καταστροφή του οπλοστασίου.

Το ζήτημα της ακρίβειας του δηλωθέντος οπλοστασίου θα τεθεί στη Δαμασκό, ανέφερε η επικεφαλής της κοινής ομάδας, Ζίγκριντ Καγκ.

Μετά την ενημέρωση της Καγκ, η αμερικανίδα πρέσβης στπν ΟΗΕ ανέφερε ότι υπάρχει ανησυχίες πως τμήματα του οπλοστασίου που δεν είχαν δηλωθεί θα μπορούσαν να περιέλθουν στον έλεγχο οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος.

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν για κάθε πιθανό λάθος και επίσης για την πιθανότητα να υπήρξαν πραγματικές παραλείψεις» στα δηλωθέντα χημικά μέσα είπε η πρέσβης των ΗΠΑ Σαμάνθα Πάουερ.

«Εξτρεμιστικές οργανώσεις τρομοκρατούν όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους στη Συρία και το Ιράκ και αυτά τα αποθέματα όπλων, αν υπάρχουν, ενδέχεται να πέσουν στα χέρια τους», πρόσθεσε. Για τους δύο αυτούς λόγους «το Συμβούλιο Ασφαλείας θέλει να συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την υπόθεση», σημείωσε η αμερικανίδα πρεσβευτής.

Η Ουάσινγκτον ζήτησε επίσης από τον OPWC και τον ΟΗΕ να συνεχίσουν να ενημερώνουν κάθε μήνα το Συμβούλιο, παρόλο που επισήμως η κοινή αποστολή των δύο οργανισμών για τον χημικό αφοπλισμό της Συρίας ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά σε ό,τι αφορά το συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων», επεσήμανε η Πάουερ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024