Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Citroen Divine DS Concept: Θεϊκά DισυπόSτατο

Citroen Divine DS Concept: Θεϊκά DισυπόSτατο

Η γαλλική φίρμα δίνει την εικόνα του σχεδιαστικού μέλλοντος της σειράς DS και το οποίο ισορροπεί μεταξύ φουτουρισμού και… μνήμης, αλλά και υπόσχεται περισσότερη πολυτέλεια.


Οι Γάλλοι δίνουν το στίγμα της νέας κατεύθυνσης της αισθητικής της σειράς DS με ένα νέο concept car το οποίο θα πραγματοποιήσει επισήμως την πρεμιέρα του στη διεθνή έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας που πραγματοποιείται στις αρχές Οκτωβρίου.

Εκτός από τις καμπύλες φόρμες που σχηματίζουν τις επιφάνειες του δυναμικού πεντάθυρου hatchback με διαστάσεις μήκος 4,21 μέτρων, πλάτος 1,98 μ. και 1,35 μ. ύψος, παραπέμποντας σε μοτίβα από το ένδοξο παρελθόν, το DS Divine διαθέτει και τον απαραίτητο φουτουρισμό, ισορροπώντας ιδανικά στο χθες και το σήμερα ή –όπως θέλει η Citroen- στη διπλή του θεϊκή υπόσταση.

Έτσι, το Divine DS δεν διαθέτει πίσω τζάμι, προς όφελος μιας κάμερας. Όσα καταγράφει, προβάλλονται στον κεντρικό καθρέφτη-οθόνη, δίνοντας το στίγμα του μέλλοντος.

Το αυστηρά τετραθέσιο εσωτερικό που χωρίζεται στα δύο από τούνελ μετάδοσης μιμείται την εικόνα της εξωτερικής εμφάνισης, διαθέτοντας ίσες δόσεις μνήμης και μέλλοντος.

Ξεχωρίζουν ο φουτουριστικός σχεδιασμός και υλικά όπως το ανθρακόνημα σε συνδυασμό με λεπτομέρειες από μετάξι διακοσμημένο με κρυστάλλους Swarofski θυμίζοντας παλιά δαντέλα και βαρύτιμα υφάσματα μιας άλλης εποχής.

Αν και η Citroen επιφυλάσσεται να αποκαλύψει στη γαλλική πρεμιέρα του περισσότερα στοιχεία, το γαλλικό concept επωφελείται από ένα υβριδικό σύνολο που συνδυάζει turbo κινητήρα 1,6 λίτρων και ηλεκτρικό μοτέρ με συνδυαστική ισχύ 270 ίππων και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 145 γρ./χλμ.

auto.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024