Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη η συζήτηση τρόικας - Δένδια για τα «κόκκινα» δάνεια

Σε εξέλιξη η συζήτηση τρόικας – Δένδια για τα «κόκκινα» δάνεια

Σε εξέλιξη είναι από τις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Παρίσι η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Ν.Δένδια με τους επικεφαλής της τρόικας, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr η συζήτηση μεταξύ του κ. Δένδια και των Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ) επικεντρώνεται σε τεχνικά θέματα σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια.

Σε εξέλιξη είναι από τις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Παρίσι η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Δένδια με τους επικεφαλής της τρόικας, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr η συζήτηση μεταξύ του κ. Δένδια και των Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ) επικεντρώνεται σε τεχνικά θέματα σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια.

Σημειώνεται πως η τρόικα είχε τη δυνατότητα στο διάστημα 15 – 30 Αυγούστου να ενημερωθεί και να επεξεργασθεί τις προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια και η σημερινή συζήτηση γίνεται επί της ουσίας.

Σε δεύτερη φάση οι δύο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν για τις προωθούμενες αλλαγές στο Νόμο Κατσέλη και το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Πρέπει να σημειωθεί πως στη σημερινή συνάντηση επιδιώκεται να τεθούν οι βάσεις για τις αλλαγές που θα δρομολογήσει στο νομοθετικό πλαίσιο για το ιδιωτικό χρέος η ελληνική κυβέρνηση ώστε να μην υπάρξουν «περιπλοκές» όταν η τρόικα επιστρέψει επί αθηναϊκού εδάφους στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024