Πρωτοβουλία για ελάφρυνση των επιχειρήσεων από φορολογική-τελωνειακή γραφειοκρατία
Σε διαβούλευση με φορείς της αγοράς για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργεί στις επιχειρήσεις η φορολογική και τελωνειακή νομοθεσία προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών. Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη συστάθηκε ομάδα διαβούλευσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων της αγοράς σε φορολογικά και τελωνειακά θέματα.
Σε διαβούλευση με φορείς της αγοράς για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργεί στις επιχειρήσεις η φορολογική και τελωνειακή νομοθεσία προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.
Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη συστάθηκε ομάδα διαβούλευσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων της αγοράς σε φορολογικά και τελωνειακά θέματα.
Στην ομάδα μετέχουν εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών οι επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης και της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ.
Από την πλευρά των παραγωγικών φορέων μετέχουν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ).
Υπουργείο Οικονομικών και παραγωγικοί εταίροι θα καταγράψουν τα υφιστάμενα ή ενδεχόμενα προβλήματα που δημιουργούν στις επιχειρήσεις προβλέψεις της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσία (όπως, ενδεικτικά, πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες και σχετικές καθυστερήσεις, υπερφορολόγηση) και θα υποβάλουν προτάσεις για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των σχετικών προβλημάτων.
Θ.Κ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Ουκρανία έπληξε με drones εργοστάσιο κατασκευής πυραύλων στη Ρωσία, σε απόσταση 1.400 χλμ. από τα σύνορα
- Λίβανος: Τουλάχιστον 12 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα – Θέτουν πλέον σε κίνδυνο την εύθραυστη εκεχειρία
- Παλαιό Φάληρο: Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω καθίζησης του οδοστρώματος
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Μπορώ να ζήσω χωρίς να είμαι Αρχιεπίσκοπος
- Learning Resources: Όταν τα παιχνίδια νικούν τους δασμούς Τραμπ
- ΕΕ: Επιπλέον 5 εκατ. δαπάνες για μεταφορά στελεχών