Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών ανακοίνωσε ο Κάμερον
Η βρετανική αστυνομία θα αποκτήσει τη δυνατότητα κατάσχεσης των διαβατηρίων υπόπτων για τρομοκρατία, προκειμένου να εμποδίζει τους βρετανούς τζιχαντιστές να επιστρέφουν στη Βρετανία, ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Η βρετανική αστυνομία θα αποκτήσει τη δυνατότητα κατάσχεσης των διαβατηρίων υπόπτων για τρομοκρατία, προκειμένου να εμποδίζει τους βρετανούς τζιχαντιστές να επιστρέφουν στη Βρετανία, ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε στο βρετανικό Κοινοβούλιο ότι η κυβέρνηση θα ετοιμάσει νέους νόμους που θα επιτρέπουν σε βρετανούς αστυνομικούς να προχωρούν σε προσωρινή κατάσχεση διαβατηρίων στα σύνορα, μέχρι να ερευνηθούν τα ύποπτα πρόσωπα.
Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα έχουν νομική υποχρέωση να παραδίδουν τις λίστες των επιβατών τους, προκειμένου να βοηθούν τις αρχές να αναγνωρίζει τους ισλαμιστές μαχητές.
Ο Κάμερον χαρακτήρισε «φριχτό» το γεγονός ότι βρετανοί πολίτες «δήλωσαν πίστη» σε οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος.
Οι δηλώσεις του Κάμερον ήρθαν μετά την αύξηση του επιπέδου συναγερμού στη Βρετανία σε «πολύ σοβαρό».
Αναφερόμενος στις εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία, ο Κάμερος χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη και απαράδεκτη» την παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας.
«Η Ρωσία φαίνεται ότι προσπαθεί να αναγκάσει την Ουκρανία να εγκαταλείψει τις δημοκρατικές επιλογές της υπό την απειλή των όπλων» τόνισε ο βρετανός πρωθυπουργός, προειδοποιώντας τη Μόσχα ότι οι σχέσεις της με τον υπόλοιπο κόσμο στο μέλλον θα είναι «ριζικά διαφορετικές» εάν συνεχίσει την πολιτική που ακολουθεί μέχρι σήμερα απέναντι στο Κίεβο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442