Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι για τα 5,7 Ρίχτερ ανατολικά της Λακωνίας

Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι για τα 5,7 Ρίχτερ ανατολικά της Λακωνίας

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι σεισμολόγοι σχετικά με τον σεισμό που ταρακούνησε τα ξημερώματα μεγάλο μέρος της νότιας Ελλάδας με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λακωνίας και Μήλου. Επισημαίνουν ότι πρόκειται για σεισμό ενδιάμεσου βάθους, ο οποίος δεν δίνει ισχυρούς μετασεισμούς.

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι σεισμολόγοι σχετικά με τον σεισμό που ταρακούνησε τα ξημερώματα μεγάλο μέρος της νότιας Ελλάδας με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λακωνίας και Μήλου.

Μιλώντας στο Mega ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε ότι το μέγεθος του σεισμού είναι σύνηθες για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, εξήγησε ότι ο σεισμός ήταν ενδιάμεσου βάθους, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι μετασεισμοί δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ισχυροί, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε υποθαλάσσιο περιβάλλον.
{{{ map }}}
Για το ίδιο θέμα, η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου συμπλήρωσε σημείωσε ότι αντίθετα με τους επιφανειακούς, οι σεισμοί ενδιάμεσου βάθους δεν δίνουν μετασεισμούς ή και όταν δίνουν αυτοί δεν είναι ισχυροί.

Ο χώρος, όπου σημειώθηκε ο σεισμός, επισημαίνει η κ. Σαχπάζη, εντοπίζεται στο κοίλο μέρος του ελληνικού τόξου, σε ενδιάμεσο βάθος, μία περιοχή που μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει σημαντικούς σεισμούς.

Η ίδια εκτιμά, με βάση την εξέλιξη του φαινομένου, πως ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ ήταν ο κύριος και δεν θα υπάρξουν άλλοι μεγαλύτεροι.

«Ωστόσο, είμαστε πάντα επιφυλακτικοί γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε έξαρση των επιφανειακών και των ενδιάμεσων σεισμών» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024