Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παιδόφιλοι από Πακιστάν και Φιλιππίνες παγίδευσαν 12χρονη μέσω Facebook

Παιδόφιλοι από Πακιστάν και Φιλιππίνες παγίδευσαν 12χρονη μέσω Facebook

Υπόθεση πορνογραφίας, μέσω Διαδικτύου σε βάρος 12χρονης εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία ότι άγνωστα άτομα προσέγγισαν την ανήλικη μέσω του Facebook, με το πρόσχημα ότι θα της προσέφεραν εργασία ως μοντέλο, εκ μέρους διάσημου μουσικού συγκροτήματος. Από την έρευνα που έγινε ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών στο Πακιστάν και στις Φιλιππίνες.

Υπόθεση πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου σε βάρος 12χρονης εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από σχετική καταγγελία ότι άγνωστα άτομα προσέγγισαν την ανήλικη μέσω του Facebook, με το πρόσχημα ότι θα της προσέφεραν εργασία ως μοντέλο, εκ μέρους διάσημου μουσικού συγκροτήματος.

Αρχικά της απέσπασαν προσωπικές πληροφορίες και στοιχεία, ενώ στη συνέχεια της ζήτησαν πως για την υποτιθέμενη πρόσληψή της θα έπρεπε να καλέσει μέσω Skype, άγνωστο σε αυτή προφίλ πραγματοποιώντας βίντεο-κλήση. Κατά τη διάρκεια των βίντεο-κλήσεων, της ζήτησαν να ποζάρει προκειμένου να την «δοκιμάσουν» για την προσφερόμενη εργασία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες στη συνέχεια, δρώντας παραπλανητικά, την ενημέρωσαν ότι προσλήφθηκε για τη δουλειά και της ζήτησαν να προχωρήσει περισσότερο και να ποζάρει σε άσεμνες στάσεις.

Στις αντιδράσεις της ανήλικης, οι δράστες χρησιμοποιώντας προφάσεις και απειλές, σε βάρος της ίδιας αλλά και της οικογένειάς της, ανέφεραν πως θα αντιμετώπιζε ποινικές κυρώσεις αν δεν ενέδιδε σε αυτά που της ζητούσαν και εμφάνισαν και άλλο προφίλ δήθεν προερχόμενο από πράκτορα αλλοδαπών υπηρεσιών ασφαλείας, για να τονίσουν τις απειλές τους.

Για τη διερεύνηση και εξιχνίαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε ενδελεχής ψηφιακή ανάλυση, από εξειδικευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών στο Πακιστάν και στις Φιλιππίνες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας συμπεριλήφθηκαν στη σχετική ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση έχει παραπεμφθεί για κύρια ανάκριση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024