Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Απολογισμός Σγουρού: Κατακόρυφη αύξηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων

Τον απολογισμό πεπραγμένων της θητείας του ως περιφερειάρχης Αττικής κατέθεσε ο Γιάννης Σγουρός. Τα απολογιστικά στοιχεία δείχνουν κατακόρυφη αύξηση της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 στο 81% μέσα σε μία τριετία και υπερκάλυψη των στόχων.

Τον απολογισμό πεπραγμένων της θητείας του ως περιφερειάρχης Αττικής κατέθεσε ο Γιάννης Σγουρός.

Ο απολογισμός, ο οποίος είναι διαθέσιμος στους ενδιαφερόμενους πολίτες και φορείς, στις ιστοσελίδες www.patt.gov.gr, www.edsna.gr, www.enpe.gr αποτελείται από 21 συνολικά τόμους και αριθμεί περισσότερες από 4.500 σελίδες, περιέχει μια αναλυτική καταγραφή και παρουσίαση του έργου που έχει συντελεστεί κατά το χρονικό διάστημα 1/1/2011 – 31/8/2014, και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης για το σύνολο των δράσεων που έχουν γίνει.

Περιλαμβάνει απολογιστικά στοιχεία όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και όλων των φορέων και νομικών προσώπων που προΐσταται εκ του νόμου ο Περιφερειάρχης Αττικής, όπως είναι η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής, καθώς και τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης περιέχει απολογιστικά στοιχεία των δράσεων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, στην οποία ο κ. Σγουρός εξελέγη Πρόεδρος.

Τα απολογιστικά στοιχεία δείχνουν κατακόρυφη αύξηση της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 στο 81% μέσα σε μία τριετία και υπερκάλυψη των στόχων.

Το πρώτο εξάμηνο, μάλιστα, του 2014 οι δαπάνες ανήλθαν σε 113,45 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα το ποσοστό επίτευξης των στόχων να ανέλθει στο 111,64 %.

Σε δηλώσεις του ο κ.Σγουρός επεσήμανε ότι: «Πετύχαμε μέσα σε τρία χρόνια να αυξήσουμε την απορροφητικότητα κατακόρυφα και να αντλήσουμε κοινοτικά κονδύλια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο να εκτελεστούν τα αναγκαία έργα υποδομών και κοινωνικής προστασίας, προς όφελος των πολιτών.

»Τροφοδοτήσαμε την αγορά με 12 εκ. ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας την κρίσιμη αυτή περίοδο που η Αττική πλήττεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας.

»Συνεργαστήκαμε με όλους τους φορείς, με όλους τους δήμους χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Χωρίς πολλά λόγια αλλά με σκληρή δουλειά και υπευθυνότητα ανταποκριθήκαμε στην πρόκληση της διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων και αποδείξαμε στην πράξη ότι ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας μπορεί να ανταποκριθεί στον κρίσιμο αναπτυξιακό του ρόλο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024