Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τους 1.350 έφθασαν ο νεκροί από την επιδημία του Έμπολα

Τους 1.350 έφθασαν ο νεκροί από την επιδημία του Έμπολα

Ο απολογισμός της επιδημίας Έμπολα στη δυτική Αφρική αυξήθηκε στους 1.350 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), με 106 νέους θανάτους το διάστημα από την 17η ως την 18η Αυγούστου σε τρεις χώρες.

Ο απολογισμός της επιδημίας Έμπολα στη δυτική Αφρική αυξήθηκε στους 1.350 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), με 106 νέους θανάτους το διάστημα από την 17η ως την 18η Αυγούστου σε τρεις χώρες.

Σύμφωνα με τον οργανισμό υγείας του ΟΗΕ, καταγράφηκαν συνολικά 221 νέα κρούσματα του ιού, που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, στη Γουινέα, στη Λιβερία, στη Νιγηρία και στη Σιέρα Λεόνε μέσα στις δύο ημέρες αυτές.

Συνολικά 2.473 πιθανά, ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν αναφερθεί στην περιοχή, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, τη Μονρόβια, ξέσπασαν ταραχές αφού η κυβέρνηση απέκλεισε και έθεσε σε απομόνωση τη μεγαλύτερη φτωχογειτονιά της πόλης, την συνοικία Ουέστ Πόιντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Front Page Africa, κάτοικοι συγκρούστηκαν με αστυνομικούς και στρατιώτες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν τουλάχιστον 4 τραυματίες, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δεν είναι σαφές αν κάποιος από τους τραυματίες χτυπήθηκε από σφαίρα, αν και ένας φωτοειδησεογράφος του είδε έναν έφηβο με ακρωτηριασμένο το πόδι πάνω από τον αστράγαλο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν επίσης στην αγορά Ουότερσαϊντ, μια από τις μεγαλύτερες στη Μονρόβια, λόγω της εγγύτητάς της στην φτωχογειτονιά των 75.000 κατοίκων.

Η πρόεδρος της χώρας Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ διέταξε να αποκλειστούν οι περιοχές αυτές αφού το σαββατοκύριακο πολίτες επιτέθηκαν σε ένα κέντρο απομόνωσης για ασθενείς του Έμπολα και οι 17 εξ αυτών διέφυγαν. Έκτοτε βρέθηκαν και νοσηλεύονται σε άλλο ιατρικό κέντρο, επίσης σε πτέρυγα απομόνωσης.

Η πρόεδρος διέταξε επίσης να τεθεί η πόλη Ντόλο στη βόρεια ακτή της Λιβερίας σε απομόνωση.

Στη Λιβερία, έχουν αναφερθεί 972 κρούσματα Έμπολα και 576 θάνατοι, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Ο απολογισμός του Έμπολα στο μεταξύ έφθασε τους πέντε στη Νιγηρία, όπου αναφέρθηκε άλλος ένας θάνατος σύμφωνα με την εφημερίδα Vanguard. Επρόκειτο για έναν γιατρό που είχε παράσχει φροντίδες στον Πάτρικ Σόγερ, έναν Λιβεριανό που πέθανε από Έμπολα στη Νιγηρία μεταφέροντας άθελά του τον ιό στη χώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ονγεμπούτσι Τσούκβου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024