Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κατάρριψη ουκρανικού μαχητικού στο Λουχάνσκ – στα σύνορα το ρωσικό κονβόι

Κατάρριψη ουκρανικού μαχητικού στο Λουχάνσκ – στα σύνορα το ρωσικό κονβόι

Οι φιλορώσοι ένοπλοι στο Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας κατέρριψαν ένα Mig 29 καθώς η πόλη βρίσκεται περικυκλωμένη από τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις -το Κίεβο αναφέρει μάλιστα ότι τις τελευταίες ώρες ανακατέλαβε αστυνομικό τμήμα στην πόλη. Την ίδια ώρα, τα ρωσικά λεωφορεία παραμένουν στα σύνορα καθώς, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην επιθεώρηση του φορτίου αλλά μένει ανοικτό το ζήτημα της ασφαλούς διέλευσης.

Οι φιλορώσοι ένοπλοι στο Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας κατέρριψαν ένα Mig 29 καθώς η πόλη βρίσκεται περικυκλωμένη από τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις -το Κίεβο αναφέρει μάλιστα ότι τις τελευταίες ώρες ανακατέλαβε αστυνομικό τμήμα στην πόλη.

Την ίδια ώρα, τα ρωσικά λεωφορεία παραμένουν στα σύνορα καθώς, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην επιθεώρηση του φορτίου αλλά μένει ανοικτό το ζήτημα της ασφαλούς διέλευσης.

Το πρωί της Κυριακής, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού ανέφερε ότι οι φιλορώσοι κατέρριψαν ένα Mig 29 κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο χειριστής του μαχητικού πρόλαβε να θέσει σε λειτουργία το σύστημα εκτόξευσης και εντοπίστηκε σώος λίγο αργότερα.

Το μεσημέρι, εκπρόσωπος των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων ανέφερε πως η ουκρανική σημαία υψώθηκε σε αστυνομικό τμήμα στο Λουχάνσκ, το οποίο τελούσε εδώ και αρκετές εβδομάδες υπό τον έλεγχο των φιλορώσων.

Εάν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για σημαντική εξέλιξη υπέρ του Κιέβου στο πεδίο του Λουχάνσκ, το οποίο και είναι, μαζί με το Ντονέτσκ, το τελευταίο προπύργιό τους στην ανατολική Ουκρανία.

Η ουκρανική κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την κατάληψη του αστυνομικού τμήματος, υποστήριξε επίσης ότι στο τελευταίο 24ωρο έφτασε στους φιλορώσους ενόπλους νεός στρατιωτικός εξοπλισμός από τη ρωσική πλευρά, μεταξύ του οποίου βρίσκονταν και εκτοξευτές ρουκετών Grad. Η Μόσχα αρνείται ότι επιτρέπει διέλευση οπλισμού από τη δική της πλευρά των συνόρων.

Εν αναμονή το ρωσικό κονβόι

Παράλληλα, το ρωσικό Ria Novosti ανέφερε ότι το πρωί της Κυριακής οι πρώτες 16 από τις περίπου 300 νταλίκες του κονβόι που είχε ξεκινήσει από τη Μόσχα άρχισαν να κινούνται προς τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.

Τα φορτηγά είχαν σταματήσει στο Κάμενσκ-Σαχτίνσκι, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΙCRC) Βικτόρια Ζοτίκοβα είχε πει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονταν στο σημείο που είχαν σταματήσει τα φορτηγά, χωρίς ακόμη να είχαν ξεκινήσει την επιθεώρηση του φορτίου τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024