Συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ κατά της αστυνομικής βίας
Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά το βράδυ της Πέμπτης στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία, μετά το θάνατο ενός νεαρού στο Φέργκιουσον του Μιζούρι. Ανάλογες κινήσεις και σε άλλες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως το Σικάγο και την Ατλάντα με τους συγκεντρωμένους να κρατούν κεριά στη μνήμη του νεαρού που έχασε τη ζωή του.
Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ της Πέμπτης στη Νέα Υόρκη διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία, μετά το θάνατο ενός νεαρού στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.
Οι διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους μαύροι νεαρής ηλικίας, εξέφραζαν επίσης τη διαμαρτυρία τους για τον θάνατο, τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη, ενός μαύρου οικογενειάρχη ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή όταν αστυνομικοί τον έριξαν στο έδαφος και τον ακινητοποίησαν.
«Δικαιοσύνη για τον Έρικ Γκάρνερ και τον Μάικλ Μπράουν» έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές.
«Αλληλεγγύη στο Φέργκιουσον» είχε γράψει στο δικό της πλακάτ μια νεαρή γυναίκα που δήλωσε ότι «φοβάται μετά από όσα έγιναν».
Ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν, που ήταν άοπλος και είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά, πυροβολήθηκε από έναν αστυνομικό στο Φέργκιουσον, σύμφωνα με μια μαρτυρία. Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι είχε επιτεθεί σε αστυνομικό και προσπάθησε να του κλέψει το όπλο του.
Πολλοί από τους διαδηλωτές ζητούσαν επίσης την παραίτηση του επικεφαλής της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης Μπιλ Μπράτον και την καταδίκη των αστυνομικών που εμπλέκονται στον θάνατο του Έρικ Γκάρνερ.
Σε ερασιτεχνικό βίντεο διακρίνεται ο 43χρονος πατέρας, ακινητοποιημένος στο έδαφος από τους αστυνομικούς μετά από έναν καβγά, να επαναλαμβάνει ότι δεν μπορεί να πάρει ανάσα. Ο θάνατός του, στις 17 Ιουλίου, χαρακτηρίστηκε ανθρωποκτονία από τον ιατροδικαστή.
Ανάλογες κινήσεις και σε άλλες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως το Σικάγο και την Ατλάντα με τους συγκεντρωμένους να κρατούν κεριά στη μνήμη του νεαρού που έχασε τη ζωή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
- Ο Ερντογάν στη συνάντηση με τον Τραμπ κέρδισε τη «μάχη», αγωνίζεται για να κερδίσει και τον «πόλεμο» – Δεδομένος σύμμαχος η Ελλάδα
- «Λύγισε» ο Λουίς Ντίας: Ξέσπασε σε κλάματα μετά τον αποκλεισμό της Κολομβίας (vid)
- Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Παναγόπουλος
- Η αυθεντική πλευρά των Κυκλάδων: Η Άνδρος πρωταγωνιστεί σε γαλλικά ταξιδιωτικά αφιερώματα
- Ολυμπιακός: Πρώτο φιλικό με αντίπαλο τη Ρακόφ
- Κρήτη: Αγνοείται ψαροντουφεκάς – Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442