Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκατοντάδες αιτήματα προς την Ελλάδα για απεγκλωβισμό πολιτών από τη Λιβύη

Εκατοντάδες αιτήματα προς την Ελλάδα για απεγκλωβισμό πολιτών από τη Λιβύη

Ο αριθμός των αιτημάτων προς την Αθήνα για απομάκρυνση διά θαλάσσης εγκλωβισμένων από την Λιβύη μεγαλώνει συνεχώς τις τελευταίες ώρες. Η φρεγάτα «Σαλαμίς» του Πολεμικού Ναυτικού, που ήδη έχει σπεύσει στην περιοχή δεν αρκεί, καθώς μπορεί να μεταφέρει περίπου 100 άτομα, και για αυτό εξετάζεται η αποστολή και δεύτερου πλοίου. 

Ο αριθμός των αιτημάτων προς την Ελλάδα για απομάκρυνση διά θαλάσσης εγκλωβισμένων από την Λιβύη μεγαλώνει συνεχώς τις τελευταίες ώρες. Η φρεγάτα «Σαλαμίς» του Πολεμικού Ναυτικού, που ήδη έχει σπεύσει στην περιοχή δεν αρκεί, καθώς μπορεί να μεταφέρει περίπου 100 άτομα, και για αυτό εξετάζεται η αποστολή και δεύτερου πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη φρεγάτα θα επιβιβαστούν το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη, το μεγαλύτερο μέρος των ελλήνων πολιτών που βρίσκονται εκεί, πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και τρίτων χωρών. Αρκετοί πολίτες της Ελλάδας και της Κύπρου έφυγαν από τη Λιβύη τις προηγούμενες ημέρες με πρωτοβουλία των εταιρειών που εργάζονται.

Τα περισσότερα αιτήματα έρχονται από την κινεζική πλευρά και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ήδη επικοινωνία μεταξύ του υπουργού Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι η αποστολή στη Λιβύη, κατόπιν κινεζικού αιτήματος, πολιτικού πλοίου -και συγκεκριμένα του «Ελευθέριος Βενιζέλος»- για να απομακρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους εγκλωβισμένους πολίτες. Ωστόσο, εκτιμάται ότι για λόγους ασφαλείας το πολιτικό πλοίο θα πρέπει να συνοδεύεται από πολεμικό, χωρίς όμως προς το παρόν να επιβεβαιώνεται από κάποια επίσημη πηγή η λήψη της σχετικής απόφασης.

Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024