Σταθεροποιητικά άνοιξε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών
Σταθεροποιητικά άνοιξε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, εναρμονιζόμενο με το κλίμα των διεθνών χρηματιστηρίων. Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο δεν στάθηκαν ικανά να διατηρήσουν σε θετικό πρόσημο τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.
Σταθεροποιητικά άνοιξε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, εναρμονιζόμενο με το κλίμα των διεθνών χρηματιστηρίων. Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο δεν στάθηκαν ικανά να διατηρήσουν σε θετικό πρόσημο τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.152,60 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,02%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,80 εκατ. ευρώ.Ανοδικά κινούνται 24 μετοχές, 18 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,03%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,25%.
Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE-100 άνοιξε σχεδόν αμετάβλητος, υποχωρώντας κατά τουλάχιστον μια μονάδα για να διαμορφωθεί με τις πρώτες συναλλαγές στις 6.797,64 μονάδες. Σχεδόν αμετάβλητος άνοιξε και ο χρηματιστηριακός δείκτης στο Παρίσι. Ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,37 της μονάδας για να διαμορφωθεί με τις πρώτες συναλλαγές στις 4.376,69 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη, οι συναλλαγές άρχισαν με ελαφρά πτώση 0,19%. Ο βασικός δείκτης Dax υποχώρησε κατά 0,19% στις 9.772,15 μονάδες.
Με πτώση 0,29% έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,29% και απώλειες 44,14 μονάδων για να διαμορφωθεί στις 15.284,42 μονάδες.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,03% και διαμορφώνεται στα 1,3460 δολάρια.Το ευρώ βρίσκεται στα 136,535 γεν, στο 0,7892 με τη στερλίνα και στο 1,2149 με το ελβετικό φράγκο.Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,08% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 101,455 γεν.Το δολάριο βρίσκεται στο 1,7053 με τη στερλίνα και στο 0,9026 με το ελβετικό φράγκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442