Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW και Fiat διαψεύδουν τα σενάρια συγχώνευσης δραστηριοτήτων τους

VW και Fiat διαψεύδουν τα σενάρια συγχώνευσης δραστηριοτήτων τους

Εκπρόσωποι του ομίλου VW και της οικογένειας Agnelli η οποία ελέγχει το 30% του ενοποιημένου ομίλου Fiat Chrysler Automobiles όντας ο βασικός μέτοχος, αρνούνται ότι υπήρξαν συζητήσεις για συγχώνευση  δραστηριοτήτων του γερμανικού και του ιταλικού ομίλου.

Oι όμιλοι VW και Fiat διαψεύδουν τις φήμες περί συζητήσεων για ενδεχόμενη συγχώνευση δραστηριοτήτων τους που προέκυψαν μετά από δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού.

Αναλυτικότερα, εκπρόσωπος του ομίλου VW, δήλωσε ότι, «τουλάχιστον, προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια εξαγορών στην ατζέντα τoυ ομίλου και αυτό που προέχει είναι η βελτίωση της αποδοτικότητας στο γερμανικό όμιλο».

Παράλληλα, εκπρόσωπος της Exor, της εταιρείας της οικογένειας Agnelli η οποία ελέγχει το 30% του ενοποιημένου, πλέον, ομίλου των Fiat-Chrysler, αρνήθηκε ότι έχουν υπάρξει οποιεσδήποτε συζητήσεις για συγχώνευση.

Ο όμιλος Fiat από την πλευρά του, δεν προέβη σε επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, δεν έχουν υπάρξει συναντήσεις μετόχων ή της διοίκησης του ιταλικού ομίλου με εκπροσώπους του ομίλου VW.

Τα σενάρια προέκυψαν μετά από δημοσίευμα του γερμανικού επιχειρηματικού περιοδικού «German Magazin» το οποίο, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές στην Fiat, ανέφερε ότι ο ιταλικός όμιλος σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην Ferrari και στις υπόλοιπες πολυτελείς του φίρμες, εγκαταλείποντας –στην VW- την κατασκευή αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής και τις αντίστοιχες φίρμες.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Chrysler η οποία έχει πλέον ενσωματωθεί πλήρως στον ιταλικό όμιλο, θα λειτουργούσε επικουρικά σε ό,τι αφορά τις αμερικανικές δραστηριότητες της VW. Υπό το παραπάνω σκεπτικό, το γερμανικό περιοδικό ανέφερε ότι η οικογένεια Agnelli και ο πρόεδρος του ομίλου VW, Ferdinand Piech, είχαν ήδη συζητήσει το ενδεχόμενο απόκτησης ορισμένων δραστηριοτήτων του ομίλου FCA απο τους Γερμανούς.

auto.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024