Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον Κορυδαλλό ο ανακριτής για την απολογία Μαζιώτη

Στον Κορυδαλλό ο ανακριτής για την απολογία Μαζιώτη

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται αυτήν την ώρα ο ανακριτής για την απολογία του Ν.Μαζιώτη. Ο κατηγορούμενος για υποθέσεις τρομοκρατίας είχε λάβει διήμερη προθεσμία. Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στο κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα στο Μαρούσι. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει πλέον διάφορα σημεία τόσο στα Κάτω Πατήσια όσο και στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται αυτήν την ώρα ο ανακριτής για την απολογία του Ν.Μαζιώτη.

Το Σάββατο μετέβη στον Ευαγγελισμό ο 27ος τακτικός ανακριτής, αλλά ο συνήγορος υπεράσπισης του Ν.Μαζιώτη ζήτησε και έλαβε προθεσμία ώς τη Δευτέρα για να απολογηθεί ο εντολέας του.

Η διαδικασία διεξάγεται στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, με αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης.

Όπως εκτιμάται, ο Νίκος Μαζιώτης θα επιμείνει στην αρνητική στάση του έναντι της όλης ανακριτικής διαδικασίας, όπως συνέβη και το πρωί του Σαββάτου όταν ο δικαστικός λειτουργός τον επισκέφθηκε στον Ευαγγελισμό προκειμένου να λάβει την απολογία του.

Εκεί ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας δεν θέλησε να απαντήσει στον ανακριτή ούτε το ονοματεπώνυμό του και είχε δηλώσει μόνο ότι είναι: «Επαναστάτης».

Τα αδικήματα για τα οποία καλείται να απολογηθεί ο Νίκος Μαζιώτης αφορούν απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας- παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ’ εξακολούθηση – οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση- παράβαση του νομού περί εκρηκτικών υλών- ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συναυτουργία από δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, από μια εκ των οποίων (ληστεία) προέκυψε βαριά σωματική βλάβη- εγκληματική οργάνωση- υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης- πλαστογραφία μετά χρήσεως- διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ´ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ´ εξακολούθηση- εμπρησμός εκ προθέσεως από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα.

    Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στο κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα στο Μαρούσι.

    Στο μικροσκόπιο έχουν μπει πλέον διάφορα σημεία τόσο στα Κάτω Πατήσια όσο και στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

    Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι το κουδούνι, στην εξώπορτα της πολυκατοικίας, έγραφε «Παπασωτηρίου».

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Π.Ρούπα -της οποίας πρόσφατη φωτογραφία βρίσκεται στην κατοχή της ΕΛ.ΑΣ.- υποστήριζε πως ήταν μεταφράστρια που δουλεύει στο σπίτι ή εκπαιδευτικός, ενώ ο Μαζιώτης έλεγε πως ήταν γραφίστας που είχε μείνει άνεργος.

    Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται τώρα διάφορα σημεία στον Άγιο Νικόλαο, καθώς εξετάζεται η μαρτυρία καταστηματάρχη ο οποίος είπε ότι πριν 12 ημέρες είχε δει τον Ν.Μαζιωτη κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

    Στις έρευνες οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και συνεργών του, ψάχνοντας ενδεχομένως για κάποιο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν.

    Η Αντιτρομοκρατική έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στον εντοπισμό των συνεργών του Ν.Μαζιώτη και για το λόγο αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα σειρά φωτογραφιών.

    Οι φωτογραφίες απεικονίζουν το «δεξί χέρι» του Ν.Μαζιώτη εις βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Μετά από εισαγγελική διάταξη, στη δημοσιότητα δόθηκε και το όνομα του καταζητούμενου.

    Πρόκειται για τον 35χρονο Γιώργο Πετρακάκο, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στις ληστείες τραπεζών στην Ακράτα Αχαΐας και στα Μέθανα, μαζί με τον Ν.Μαζιώτη.

    Παράλληλα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν άγνωστους δράστες, συνεργούς του Ν.Μαζιώτη, που προέρχονται από τις ληστείες στις τράπεζες.

    Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών από άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις που ερευνά η Αντιτρομοκρατική

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

    Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Πέμπτη 25 Απριλίου 2024