Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Νίκη στο φινάλε και πρόκριση για την Εθνική πόλο ανδρών

Χάρη σε γκολ του Μυλωνάκη στη λήξη του αγώνα, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών επιβλήθηκε 10-9 της Ρουμανίας, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του Α΄ ομίλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, και εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «8» της διοργάνωσης.

Χάρη σε γκολ του Μυλωνάκη στη λήξη του αγώνα, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών επιβλήθηκε 10-9 της Ρουμανίας, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του Α΄ ομίλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, και εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «8» της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική νίκη του, ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στο γκρουπ τη Δευτέρα (20:00), όταν αντιμετωπίζει την Ιταλία.

Η εθνική δεν ξεκίνησε καθόλου καλά στο παιχνίδι, καθώς 2,5 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα βρισκόταν πίσω στο σκορ με 3-0. Όμως, δύο γκολ του Βλαχόπουλου έφεραν την ελληνική ομάδα στο -1, ενώ ο Φουντούλης ισοφάρισε 3-3, δύο λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου οκταλέπτου.

Ο Ντιακόνου έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Ρουμανία (4-3), όμως η εθνική «πήρε κεφάλι» στο σκορ με 5-4, χάρη στα γκολ των Δελακά και Γούνα, για να ισοφαρίσει ο Κρέτου σε 5-5, 19΄΄ δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τη Ρουμανία να σκοράρει πρώτη και την ελληνική ομάδα να «απαντά». Η εθνική βρέθηκε πίσω στο σκορ με 9-8, 2.5 λεπτά πριν από το τέλος, χάρη σε γκολ του Ντιακόνου και ενώ η Ρουμανία είχε δύο παίκτες παραπάνω.

Όμως, οι παίκτες του Σάκη Κεχαγιά δεν τα παράτησαν και ισοφάρισαν στα 28΄΄ με το γκολ του Μυλωνάκη στην κόντρα. Ο Τσαλκάνης απέκρουσε το σουτ του Ράντου στα 8΄΄ και στην τελευταία επίθεση του αγώνα, με την ελληνική ομάδα να παίζει με παίκτη παραπάνω, ο Μυλωνάκης πέτυχε το γκολ στη λήξη και χάρισε τη νίκη-πρόκριση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 2-2, 2-3.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Στοενέσκου, Ράντου 2, Νεγκρεάν, Ντιακόνου 4, Κρέτου 1, Μπούσιλα, Ματέι Γκούιμαν 1, Κιοβεάνου, Γκοάντα, Γκεόργκε, Γκιμπάν, Ποποβίτσιου 1, Ντραγκούσιν.

ΕΛΛΑΔΑ: Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Τίγκας, Φουντούλης 1, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024