Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Μεικτή υποδοχή για την δημόσια εγγραφή της ΕΛΤΕΧ Άνεμος

Κατά μία φορά περίπου υπερκαλύφθηκε η δημόσια εγγραφή της ΕΛΤΕΧ Άνεμος για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με την τιμή διάθεσης να ορίζεται στο χαμηλό του εύρους διάθεσης,
σηματοδοτώντας μεικτή υποδοχή για την πρώτη δημόσια προσφορά στο ΧΑ από τότε που ξέσπασε η κρίση.Οι προσφορές ξεπέρασαν τις προς διάθεση 20.667.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με πάνω από το ήμισυ από αυτές να προέρχεται από θεσμικούς επενδυτές.

Κατά μία φορά περίπου υπερκαλύφθηκε η δημόσια εγγραφή της ΕΛΤΕΧ Άνεμος για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με την τιμή διάθεσης να ορίζεται στο χαμηλό του εύρους διάθεσης,
σηματοδοτώντας σύμφωνα με το Reuters μεικτή υποδοχή για την πρώτη δημόσια προσφορά στο ΧΑ από τότε που ξέσπασε η κρίση. Οι προσφορές ξεπέρασαν τις προς διάθεση 20.667.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με πάνω από το ήμισυ από αυτές να προέρχεται από θεσμικούς επενδυτές.

Αλλά η τελική τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ορίστηκε στα 1,70 ευρώ ανά μετοχή, στο χαμηλό του δεσμευτικού εύρους διάθεσης που είχε οριστεί μεταξύ 1,70 και 1,97 ευρώ.Η εταιρία άντλησε συνολικά 35,13 εκατ. ευρώ από την δημόσια εγγραφή. Οι νέες μετοχές αναμένεται να αρχίσουν να
διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 22 Ιουλίου.

Η δημόσια εγγραφή, που διενεργήθηκε το διάστημα 9 έως 11 Ιουλίου, συνέπεσε με τις έντονες πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές την περασμένη εβδομάδα εν μέσω ανησυχιών για τα οικονομικά προβλήματα του βασικού μετόχου της μεγαλύτερης εισηγμένης τράπεζας της Πορτογαλίας, Banco Espirito Santo (BES).

«Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία καταφέραμε να καλυφθεί η αύξηση κεφαλαίου», δήλωσε στο Reuters ο γενικός διευθυντής της ΕΛΤΕΧ Άνεμος Θεόδωρος Σιετής, επικαλούμενος την ανησυχία των επενδυτών για τις εξελίξεις στην Πορτογαλία.

Η ΕΛΤΕΧ Άνεμος έχει πει ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την δημόσια εγγραφή για να χρηματοδοτήσει επενδυτικό πλάνο ύψους 118 εκατ. ευρώ το 2014-2015, που αφορά στην ολοκλήρωση αιολικών έργων συνολικής ισχύος 94 MW.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παίκτης της Ντόρτμουντ έγραψε χθες τεστ στα μαθηματικά και σήμερα παίζει στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Κιελ Βέτιεν της Μπόρουσια Ντόρτμουντ δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει τη Δευτέρα με την υπόλοιπη ομάδα για το Παρίσι, αφού πρώτα έπρεπε να δώσει εξετάσεις για το σχολείο!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024