Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΕΚΑ: 'Εγκριση περιβαλλοντικών όρων για αιολικό πάρκο στην Κοζάνη

ΥΠΕΚΑ: ‘Εγκριση περιβαλλοντικών όρων για αιολικό πάρκο στην Κοζάνη

Εγκρίθηκαν από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γ.Μανιάτης, οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία μεγάλου Αιολικού σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνολικής ισχύος 39,1 MW εντός του Δήμου Βοίου του Νομού Κοζάνης. Η κατασκευή των έργων αυτών θα αποφέρει περίπου 47 εκατ. ευρώ στην πραγματική οικονομία.

Εγκρίθηκαν από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία μεγάλου Αιολικού σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνολικής ισχύος 39,1 MW εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Βοίου του Νομού Κοζάνης, καθώς και των απαραίτητων συμπληρωματικών τεχνικών έργων που απαιτούνται για την κατασκευή και λειτουργία των αιολικών πάρκων.

Η κατασκευή των έργων αυτών θα αποφέρει περίπου 47 εκατ. ευρώ στην πραγματική οικονομία, ενώ με την έναρξη λειτουργίας τους θα προσφέρουν ετησίως περίπου 95 GWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για βιώσιμη και αποκεντρωμένη ανάπτυξη, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, ενέκρινε κατά τους τελευταίους μήνες τους περιβαλλοντικούς όρους για συνολικά 24 μεγάλα αιολικά πάρκα στο ηπειρωτικό σύστημα και στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, συνολικής ισχύος 926,8 MW, η κατασκευή των οποίων θα αποφέρει περίπου 1,1 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024