Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To σκεπτικό της απόφασης για την προφυλάκιση Κασιδιάρη

To σκεπτικό της απόφασης για την προφυλάκιση Κασιδιάρη

Η «βιαιότητα του χαρακτήρα του», η παράνομη μετατροπή δυο κυνηγετικών όπλων, και ο ρόλος του «εκπαιδευτή» νέων μελών στη Χρυσή Αυγή ήταν οι κύριοι λόγοι που οδήγησαν στην προφυλάκιση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη.

Η «βιαιότητα του χαρακτήρα του», η παράνομη μετατροπή δυο κυνηγετικών όπλων, και ο ρόλος του «εκπαιδευτή» νέων μελών στη Χρυσή Αυγή ήταν οι κύριοι λόγοι που οδήγησαν στην προφυλάκιση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη.

Τόσο οι εφέτες ανακρίτριες τη υπόθεσης Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου όσο και ο αρμόδιος εισαγγελέας Ισ. Ντογιάκος –που ήταν παρών στην απολογία του βουλευτή- έκριναν ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης πρέπει να κρατηθεί προσωρινά ως ύποπτος για τέλεση νέων αδικημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην κρίση των δικαστικών λειτουργών βάρυνε ιδιαίτερα η σχέση που έχει ο κατηγορούμενος με τα όπλα. Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο κ. Κασιδιάρης κατείχε παράνομα δύο καραμπίνες τις οποίες είχε «μετασκευάσει και τροποποιήσει» έτσι ώστε «να χαρακτηρίζονται πυροβόλα όπλα».

Κατείχε μάλιστα τα όπλα «με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης» και την «εξόντωση των στοχοποιημένων από αυτήν “πολιτικών και φυλετικών της εχθρών”».

Στο πολυσέλιδο σκεπτικό για την προφυλάκιση οι δικαστικοί λειτουργοί αναφέρονται σε βίαια περιστατικά όπου εμπλέκεται ο βουλευτής, με πιο χαρακτηριστική την επίθεσή του στη Λιάνα Κανέλλη στη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης.

Γίνεται επίσης επίκληση στο σκεπτικό της ανάκρισης και σε φωτογραφικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, όπου ο κατηγορούμενος είτε πυροβολεί είτε «ποζάρει» με όπλα. Αναφέρονται επίσης οι δικαστικοί λειτουργοί στη δομή της οργάνωσης και στον ρόλο που αποδίδεται στον Ηλία Κασιδιάρη ως εκπαιδευτή νέων μελών. Βάσει κυρίως των στοιχείων αυτών ανακρίτριες και εισαγγελέας θεώρησαν πως ο κατηγορούμενος «πιθανολογείται» ότι θα διαπράξει νέα αδικήματα.

Νωρίτερα ο ίδιος ο κ. Κασιδιάρης με υπόμνημα που παρέδωσε στην ανάκριση χαρακτήρισε «φαιδρή» την κατηγορία που του απαγγέλθηκε για «δύο νόμιμες καραμπίνες» και τονίζει πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Στους ισχυρισμούς του μάλιστα αναφέρει:

«Κατηγορούμαι, λοιπόν, ότι με τα… δύο αυτά όπλα “προμήθευα” την εγκληματική οργάνωση με σκοπό την… “εξόντωση των πολιτικών και φυλετικών εχθρών” της: Η φαιδρότητα της κατηγορίας είναι, πιστεύω, αυταπόδεικτη. Εάν στο ποσοτικό στοιχείο προσθέσει κανείς και την ασύλληπτου παραλογισμού παραδοχή ότι εγώ διευθύνω μία εγκληματική οργάνωση και την προμηθεύω με όπλα, πλην όμως τα όπλα αυτά είναι … καταχωρημένα με νόμιμες άδειες, που σημαίνει ότι κάθε πυροβολισμός έχει … ταυτότητα «Κασιδιάρης», αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της φαιδρότητας της κατηγορίας.

»Κάθε φυσίγγι έχει την ταυτότητα τη δική μου (ή του πατέρα μου): Είναι σαν να μοίραζα κάρτες με τα στοιχεία μου και τα τηλέφωνά μου και να έγραφα πάνω “διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης”».

Ακόμα, ο κ. Κασιδιάρης τονίζει πως είναι αθλητής της σκοποβολής, έχει λάβει μέρος σε εκατοντάδες αγώνες και ασκείται «συστηματικά, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στο άθλημα της σκοποβολής μέχρι και σήμερα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024