ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί παλλαϊκό μέτωπο με την Χρυσή Αυγή
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κατάφερε να δημιουργήσει «παλλαϊκό μέτωπο» με την Χρυσή Αυγή με αιχμή το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ».
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κατάφερε να δημιουργήσει «παλλαϊκό μέτωπο» με την Χρυσή Αυγή με αιχμή το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ».
Οι κρυφοί συνέταιροι αποκαλύπτονται, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και καλεί τους ανεξάρτητους βουλευτές να αποφασίσουν τι θα πράξουν, «τουλάχιστον εκείνοι που θέλουν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους».
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής: «’Παλλαϊκό μέτωπο’ με τη Χρυσή Αυγή επιτυγχάνει ως φαίνεται να συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ. Τελικά εκεί τον οδήγησε η πολιτική του διχασμού, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.
» Μετά τη δήλωση του κ. Κουβέλη, με την οποία αρνείται να προσμετρηθούν οι ψήφοι της ΔΗΜΑΡ με αυτούς της Χρυσής Αυγής, οι κρυφοί συνέταιροι αποκαλύπτονται.
» Μένει να δούμε τώρα τι θα πράξουν ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές, τουλάχιστον εκείνοι που θέλουν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους.
» Η στρατηγική σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσής Αυγής δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα, ιδιαίτερα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει ότι η σύμπλευση θα συνεχιστεί με επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος των θεσμών της δημοκρατίας.
» Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει συνεπώς το θέατρο του συνταγματικού παραλόγου. Στο όνομα του Συντάγματος και με πρόσχημα την πρόταση για δημοψήφισμα -που δεν συγκεντρώνει καμία από τις απαιτούμενες από το Σύνταγμα προϋποθέσεις και κυρίως την αναγκαία αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών- ακυρώνει τη γραμμή άμυνας του συνταγματικού τόξου απέναντι στους εχθρούς της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σίνερ: Η νέα εποχή του τένις έχει ήδη το όνομά του
- Ρόδος: Μαχαίρωσε τέσσερις φορές την οικιακή βοηθό και την κλείδωσε σε δωμάτιο
- Digital Detox: Πώς να αποσυνδεθείτε σωστά
- Είναι αδιανόητο να αφήσουμε τον βασανισμένο σκυλάκο Τζόκερ χωρίς οικογένεια
- Φωτιά σε αστικό λεωφορείο – Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της Φυλής
- Έπος: Σκύλος έκανε «ντου» σε γήπεδο και έκανε… επίθεση! (vid)
- Η Ολίβια Γουάιλντ απάντησε σε όσους την αποκάλεσαν «πτώμα»
- Έντεκα συλλήψεις για την αιματηρή συμπλοκή κρατουμένων με δύο νεκρούς στις φυλακές Νιγρίτα Σερρών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 04.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-melquizedeque-32598114-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442