Η μέτρια ανάκαμψη δεν επιτρέπει εφησυχασμό, προειδοποιεί ο Μπ.Κερέ
H συγκρατημένη ανάκαμψη της οικονομίας δεν επιτρέπει εφησυχασμό τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ελλάδα, υποστήριξε ο Μπενουά Κερέ, αξιωματούχος της ΕΚΤ. Η ζώνη του ευρώ έχει πλέον ξεπεράσει τη χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη με υψηλό χρέος, χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης και απαράδεκτα υψηλή ανεργία, τόνισε, ενώ υπογράμμισε και ότι η νέα ανάπτυξη δεν θα δημιουργηθεί με νέο χρέος.
H συγκρατημένη ανάκαμψη της οικονομίας δεν επιτρέπει εφησυχασμό τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ελλάδα, υποστήριξε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας Μπενουά Κερέ.
O ίδιος, μιλώντας στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist, επεσήμανε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε πορεία μέτριας ανάκαμψης, αλλά δεν δικαιολογείται ο εφησυχασμός.
Προκειμένου η κρίση να αποτελέσει οριστικά παρελθόν, πρέπει ακόμη να αντιμετωπιστούν κάποιες σημαντικές προκλήσεις.
Η ζώνη του ευρώ έχει πλέον ξεπεράσει τη χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη με υψηλό χρέος, χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης και απαράδεκτα υψηλή ανεργία.
Αυτοί οι λόγοι είναι αρκετοί – όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «για να μας κρατήσουν σε επαγρύπνηση και συνεχή δράση».
Συμπλήρωσε δε ότι η διασφάλιση ενός σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος έχει καθοριστική σημασία, καθώς αυτό ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να επενδύουν, τις εταιρείες να κάνουν προσλήψεις, τα νοικοκυριά να καταναλώνουν.
Ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης υπογράμμισε ότι η νέα ανάπτυξη δεν θα δημιουργηθεί με νέο χρέος.
«Υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές είναι απαραίτητες για την απαλλαγή από το χρέος. Επομένως, οι ισχύοντες κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται κατά τρόπο αξιόπιστο» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442