Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση γιατρών - Βορίδη για όλα τα ανοιχτά θέματα της Υγείας

Συνάντηση γιατρών – Βορίδη για όλα τα ανοιχτά θέματα της Υγείας

Την υπόσχεση του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, ότι θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την προώθηση όλων των θεμάτων που απασχολούν τους γιατρούς, απέσπασε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μάκης Βλασταράκος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Τρίτη 8 Ιουλίου.

Την υπόσχεση του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, ότι θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την προώθηση όλων των θεμάτων που απασχολούν τους γιατρούς, απέσπασε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μάκης Βλασταράκος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Τρίτη 8 Ιουλίου.

Ο κ. Βλασταράκος ζήτησε μεταξύ άλλων την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων στις μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), την εξόφληση των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ και την αναμόρφωση της Ιατρικής Νομοθεσίας. Ο πρόεδρος του ΠΙΣ ενημέρωσε επίσης τον υπουργό Υγείας και για τα σοβαρά προβλήματα που διαπίστωσε κλιμάκιο του συλλόγου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις Μονάδες Υγείας της Θράκης και μετέφερε το βασικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας που αφορά στην αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, για λόγους κοινωνικούς και εθνικούς.

Θετική απάντηση πήρε από τον υπουργό Υγείας, ο κ. Βλασταράκος όταν του παρέδωσε την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, η οποία εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση της 3ης Μαΐου 2014 για την Κωδικοποίηση και Αναμόρφωση της Ιατρικής Νομοθεσίας και του ζήτησε να την προωθήση στη Βουλή για σχετική Νομοθετική Ρύθμιση.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ ζήτησε επίσης την άμεση λήψη αποφάσεων για τις υπουργικές αποφάσεις που αφορούν στη χορήγηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και τίτλου ειδικότητας από τον ΠΙΣ, την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων στις μονάδες του ΠΕΔΥ, την άμεση ένταξη των ιατρών του ΠΕΔΥ σε βαθμούς ανάλογα και με το επιστημονικό βαθμολόγιο που έχει προωθηθεί με το Π.Δ. 166/2009 για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τη λειτουργία τους με ωράρια, όπως ισχύει και με τους ιατρούς του ΕΣΥ.

Για τους γιατρούς των Νοσοκομείων του ΕΣΥ ζητήθηκε η εξόφληση των εφημεριών, η ασφαλής εφημέρευση, η μονιμοποίηση των επί θητεία ιατρών και η πρόσληψη των 1.000 ιατρών του ΕΣΥ που έχουν επιλεγεί από τα αρμόδια όργανα κρίσεως και επιλογής.

Για τον ΕΟΠΥΥ ο κ. Βλασταράκος εξέφρασε την ανάγκη θεσμοθέτησης της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης με τον ΠΙΣ και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους και της ελεύθερης πρόσβασης όλων των ιατρών -και δη των νέων- για τη σύναψη συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ. Επίσης, ζήτησε την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων σχετικά με τις διαγνωστικές εξετάσεις και την άμεση εξόφληση των οφειλομένων του 2011 και παλαιοτέρων, μέσα και από τη δημιουργία μικτής επιτροπής με τη συμμετοχή του ΠΙΣ για την επίσπευση των διαδικασιών.

Τέλος, ζητήθηκε νομοθετική ρύθμιση για την εξαίρεση των παλαιών ιατρείων και εργαστηρίων που λειτουργούν προ της εφαρμογής του Π.Δ. 84/2011.

health.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024