Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιτυχής ρομποτική δεξιά κολεκτομή και αφαίρεση επιπλόου από τον Δρ Κ. Κωνσταντινίδη

Επιτυχής ρομποτική δεξιά κολεκτομή και αφαίρεση επιπλόου από τον Δρ Κ. Κωνσταντινίδη

Την πρώτη διεθνώς ρομποτική δεξιά κολεκτομή και αφαίρεση επιπλόου μέσω μίας μικροτομής (2,5 εκατοστών) επέμβαση πραγματοποίησε ο Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος της Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Την πρώτη διεθνώς ρομποτική δεξιά κολεκτομή και αφαίρεση επιπλόου μέσω μίας μικροτομής (2,5 εκατοστών) επέμβαση πραγματοποίησε ο Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος της Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η μέθοδος που πραγματοποιήθηκε με το ρομποτικό σύστημα da Vinci Si HD παρακολουθησαν ζωντανά χειρουργοί από όλον τον κόσμο, μέσω του διαδικτύου, ενώ παρουσιάστηκε από τον Δρ Κωνταντινίδη στο 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (EAES), που διεξήχθη στο Παρίσι το διάστημα 25-28 Ιουνίου, κατόπιν πρόσκλησης της οργανωτικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Εταιρείας Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε 56χρονο ασθενή στον οποίο είχε ανευρεθεί ύποπτη μάζα στο δεξιό παχύ έντερο και αποφασίσθηκε άμεσα δεξιά κολεκτομή και επιπλοεκτομή με χρήση του συστήματος Single Site, της ρομποτικής τεχνολογίας που διαθέτει το Ιατρικό Κέντρο στην Ελλάδα και χρησιμοποιείται από το Δρ Κωνσταντινίδη από το 2011. Η επέμβαση ήταν αναίμακτη, η ανάρρωση ανώδυνη και ταχύτατη με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα και ο ασθενής έλαβε εξιτήριο ήδη από την τέταρτη ημέρα.

«Η αεροδιαστημική ρομποτική τεχνολογία έχει αλλάξει άρδην τα έως τώρα δεδομένα», σχολιάζει ο Δρ Κωνσταντινίδης, συμπληρώνοντας ότι «είναι μεγίστη τιμή για μένα και τους συνεργάτες μου να ανακοινώνουμε σε διεθνή συνέδρια πρωτοποριακές, επιτυχημένες επεμβάσεις που ταλαιπωρούν ελάχιστα τους ασθενείς και τους επιτρέπουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους γρήγορα και υγιείς. Η αεροδιαστημική ρομποτική τεχνολογία έχει αλλάξει τα δεδομένα της χειρουργικής της κοιλιάς και κάνει εμάς τους χειρουργούς πιο προσεκτικούς αφού χειρουργούμε με μεγάλη μεγέθυνση και τρισδιάστατη εικόνα».

Διάκριση για την ομάδα του Δρ Κωνσταντινίδη
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου της EAES οι συνεργάτες του Δρ Κωνσταντινίδη, Σ. Χειρίδης, Π. Χρυσοχέρης, Π. Χειρίδης και Φ. Αντωνακόπουλος, παρουσίασαν ακόμα δυο επιστημονικές εργασίες, με τη μορφή βίντεο και αναρτημένης ανακοίνωσης αντίστοιχα, με τίτλους: «Ρομποτική χολοκυστεκτομή μιας Τομής. Εμπειρία 177 επεμβάσεων» και «Ρομποτική στη Γενική Χειρουργική: εμπειρία 8 ετών».

Επιπλέον, έγινε η παρουσίαση της εμπειρίας των 1.000 ρομποτικών επεμβάσεων από το 2006 έως σήμερα που αποτελεί ρεκόρ διεθνώς για τον αριθμό και τα άριστα αποτελέσματα. Οι επεμβάσεις περιλαμβάνουν αποκατάσταση διαφραγματοκήλης και αχαλασίας οισοφάγου, γαστρεκτομή για καρκίνο, αφαίρεση δακτυλίου, γαστρικό μανίκι κα γαστρικό bypass για παχυσαρκία, χολοκυστεκτομή, σπληνεκτομή, παγκρεατεκτομή, επενεφριδεκτομή, κολεκτομή, αποκατάσταση κοιλιοκήλης κ.α.

health.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024