Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πού συναντά το Λονδίνο τη Νέα Υόρκη με φόντο καταρράκτες;

Πού συναντά το Λονδίνο τη Νέα Υόρκη με φόντο καταρράκτες;

Εμπορικό κέντρο στο Ντουμπάι θα έχει τη δική της Όξφορντ Στριτ και το Μπρόντγουεϊ. Τουλάχιστον αυτό ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ο ηγέτης του εμιράτου, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ, ο οποίος δήλωσε ότι το εμπορικό κέντρο θα διαθέτει επίσης γαλέρες, καταρράκτες, ένας γυάλινος θόλος και θα είναι κλιματικά ελεγχόμενο.

Εμπορικό κέντρο στο Ντουμπάι θα έχει τη δική της Όξφορντ Στριτ και το Μπρόντγουεϊ. Τουλάχιστον αυτό ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ο ηγέτης του εμιράτου, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ, ο οποίος δήλωσε ότι το εμπορικό κέντρο θα διαθέτει επίσης γαλέρες, καταρράκτες, έναν τεράστιο τριγωνικό ναό και θα είναι κλιματικά ελεγχόμενο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian, πρόκειται για το πρώτο φιλόδοξο σχέδιο που ανακοινώνει το Ντουμπάι μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης.

Σε αυτό θα υπάρχουν τμήματα που θα βασίζονται σε φημισμένες περιοχές μεγαλουπόλεων: από τη Las Ramblas της Βαρκελώνης, στην Όξφορντ Στριτ του Λονδίνου, στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης. Και όλα αυτά κάτω από το γυάλινο ταβάνι του εμπορικού κέντρου.

Οι αριθμοί προκαλούν ίλιγγο: στο εμπορικό κέντρο, επιφάνειας 750.000 τετραγωνικών μέτρων, θα υπάρχουν 20.000 δωμάτια ξενοδοχείου, χώρος πάρκινγκ για 50.000 αυτοκίνητα.

Παράλληλα, ένα τεράστιο θεματικό πάρκο -το μεγαλύτερο του κόσμου όπως υπόσχεται το Ντουμπάι- θα κατασκευαστεί κάτω από έναν αναδιπλούμενο γυάλινο θόλο.

Τα όνειρα στο Ντουμπάι είναι πάντα μεγάλα. Το 2003 η εταιρεία Dubai Holding -που βρίσκεται πίσω από τα σχέδια για το εμπορικό κέντρο- είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει την Dubailand, ένα τεράστιο πάρκο ψυχαγωγίας, τρεις φορές μεγαλύτερο από την Disneyworld.

Το σχέδιο αντιμετώπισε προβλήματα και «πάγωσε» το 2008. Μόλις πρόσφατα οι εργασίες άρχισαν ξανά και το πρώτο τμήμα του άνοιξε τις πύλες του πέρυσι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Καρεμπέ: «Ολυμπιακός, ο ένας και ο μοναδικός»

Ήταν ο πρώτος που το είπε, «να πάμε τον Ολυμπιακό σε έναν ευρωπαϊκό τελικό», τώρα μπορεί να απολαύσει αυτό που έλεγε και έγινε πραγματικότητα. Το πανηγυρικό ποστ του Γάλλου μετά τον θρίαμβο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024