Με προσωπικό ασφαλείας ο δημόσιος τομέας Υγείας την Τετάρτη
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νέο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νέο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων.
«Η κυβέρνηση μέσω του Νέου Συστήματος Αξιολόγησης επιδιώκει την ‘κατασκευή’ νέων θυμάτων που θα παραδοθούν ‘στις ορέξεις’ της τρόικας. Μεθοδεύει τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ πάνω από 40.000 υγειονομικοί αρνήθηκαν ενυπόγραφα να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοινωσή της αναφέρει ότι «μέσω των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου επιδιώκεται η μετατροπή των εργαζόμενων σε ‘απασχολούμενους’ με μισθούς πείνας και φυσικά χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».
«Για δύσκολη μάχη προκειμένου να μείνει ανοιχτό και δημόσιο το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας» έκαναν λόγο σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη του προεδρείου του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο ‘Άγιος Σάββας’, υποστηρίζοντας ότι «η διαθεσιμότητα οδηγεί στον προθάλαμο των απολύσεων και την τελική ιδιωτικοποίηση του ιδρύματος».
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η διαδικασία της αξιολόγησης «επιβάλλει βαθμολογία κάτω από 6 για 64 από τους 429 εργαζόμενους της νοσηλευτικής υπηρεσίας, τη στιγμή που παρατηρείται πεντάμηνη αναμονή στο ακτινοθερεπυτικό τμήμα και δίμηνη στο βιοπαθολογοανατομικό τμήμα.
Στο νοσοκομείο, όπως είπαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου, υπηρετούν σήμερα λιγότεροι από 600 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, ενώ ο οργανισμός του ιδρύματος προέβλεπε το 2013, πλήν των γιατρών, 1.071 οργανικές θέσεις εργαζομένων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
- Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη την Τρίτη
- Στα +1.900 ευρώ ετησίως ο λογαριασμός ενέργειας λόγω Μέσης Ανατολής
- Σεξ σε εξωτερικούς χώρους, αναρρίχηση και Τότεναμ: Η συναγή για τον τέλειο Γιου Νέσμπε
- Video games: Πες μου τι παίζεις να σου πω ποιος είσαι
- Στον πάτο του ΟΟΣΑ οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Πληρωνόμαστε 21% λιγότερο από ό,τι το 2010
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442