Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρώσος βουλευτής ενοχλείται από το... μόριο του Απόλλωνα στα 100 ρούβλια

Ρώσος βουλευτής ενοχλείται από το… μόριο του Απόλλωνα στα 100 ρούβλια

Ένας υπερεθνικιστής βουλευτής, αγανακτισμένος επειδή στο χαρτονόμισμα των 100 ρουβλιών διακρίνεται εμφανώς το... μόριο του θεού Απόλλωνα, ζήτησε να αλλάξει η εικόνα που αποτυπώνεται σε αυτό προς τιμή του θεάτρου Μπαλσόι, ώστε να προστατευτούν τα μικρά παιδιά από την πορνογραφία.

Ένας υπερεθνικιστής βουλευτής, αγανακτισμένος επειδή στο χαρτονόμισμα των 100 ρουβλιών διακρίνεται εμφανώς το… μόριο του θεού Απόλλωνα, ζήτησε να αλλάξει η εικόνα που αποτυπώνεται σε αυτό προς τιμή του θεάτρου Μπαλσόι, ώστε να προστατευτούν τα μικρά παιδιά από την πορνογραφία.

«Τα μουσεία είναι μουσεία, όμως οι γυμνοί θεοί στα χαρτονομίσματα δεν έχουν νόημα, δεν είναι αυτή η θέση τους» εξήγησε ο Ρομάν Χουντιάκοφ βουλευτής του κόμματος του υπερεθνικιστή Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι.

Ο βουλευτής έγραψε μάλιστα στην Κεντρική Τράπεζα για να ζητήσει να αλλάξει το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα στο οποίο εικονίζεται το άγαλμα του θεού της τέχνης και του φωτός στο αέτωμα του θεάτρου Μπαλσόι.

Μετά την πρόσφατη ανακαίνιση του θεάτρου, ο Απόλλωνας, έργο του γλύπτη Πιοτρ Κλοντ, ανέκτησε το φύλλο συκής που στο παρελθόν έκρυβε το μόριό του. Όμως στο χαρτονόμισμα εικονίζεται ο θεός χωρίς αυτό.

«Στο σχολείο, ενώ περίμενα τον γιο μου, δύο μαθητές περίπου 10 χρονών περιεργάζονταν χαζογελώντας ένα χαρτονόμισμα των 100 ρουβλιών. Αυτή η συμπεριφορά είναι απρεπής. Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τέτοιου είδους πληροφορίες, από την πορνογραφία» πρόσθεσε ο βουλευτής που είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024