«Ωδή» Χίλαρι στην Μέρκελ με το βλέμμα στην προεδρία των ΗΠΑ
Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η «καλύτερη ηγέτις της Ευρώπης» δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον στη διάρκεια επίσκεψής της στο Βερολίνο και τόνισε ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσουν και οι ΗΠΑ γυναίκα πρόεδρο, χωρίς ωστόσο και πάλι να επιβεβαιώσει εάν θα διεκδικήσει το αξίωμα.
Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η «καλύτερη ηγέτις της Ευρώπης» δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον στη διάρκεια επίσκεψής της στο Βερολίνο και τόνισε ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσουν και οι ΗΠΑ γυναίκα πρόεδρο, χωρίς ωστόσο και πάλι να επιβεβαιώσει εάν θα διεκδικήσει το αξίωμα.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε θέατρο του Βερολίνου στο πλαίσιο της προώθησης του νέου της βιβλίου Δύσκολες Αποφάσεις, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρθηκε και στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν «δύσκολο και εύθικτο πελάτη».
Η πρώην γερουσιαστής και σύζυγός του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία στις εκλογές του 2016 κι έχει επικαλεστεί το παράδειγμα της Μέρκελ ως επιχείρημα για να αποκτήσουν σύντομα και οι ΗΠΑ γυναίκα πρόεδρο.
«Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να στείλουμε μία γυναίκα στον Λευκό Οίκο» δήλωσε η Κλίντον σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild am Sonntag και πρόσθεσε ότι θα αποφασίσει αν θα είναι υποψήφια για την προεδρία «στο τέλος αυτού του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου».
Στην εκδήλωση στο θέατρο Schiller, η Κλίντον αστειεύτηκε σχετικά με την κοινή προτίμηση που επιδεικνύουν οι δυο πολιτικοί στα γυναικεία κοστούμια και εξέφρασε τον θαυμασμό της για την στάση της Μέρκελ στην κρίση στην ευρωζώνη.
«Το αναφέρω μέσα στο βιβλίο μου ότι θεωρώ πως είναι η σπουδαιότερη ηγέτις στην Ευρώπη, θεωρώ ότι είναι σπουδαία ηγέτις παγκοσμίως, και πιστεύω ότι κουβάλησε στους ώμους της την Ευρώπη και δεν ήταν εύκολο» είπε η Κλίντον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τραγωδία στην Αθηνών-Σουνίου: Νεκρός 56χρονος σε τροχαίο
- Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία Τσιάρας και Μηταράκης για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ολοκλήρωση και παράδοση του νέου ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Κάτω Αχαΐας
- Φως στο Τούνελ: Νέες αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση με θύμα τη Χριστίνα Εξαρχουλέα
- GM Φενέρμπαχτσε: «Φυσικό να υπάρξουν περισσότεροι οπαδοί του Ολυμπιακού, εξαιρετική στήριξη κι εμείς»
- Ο Μελ Γκίμπσον έδωσε την πρώτη εικόνα από το βιβλικό έπος του
- Κουτσούμπας: Η συγκάλυψη είναι η καθημερινή σας ενασχόληση – Το ΚΚΕ αποχωρεί
- «Έθαψαν» την εξεταστική για τις υποκλοπές με την πλειοψηφία των «151»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442