Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλγερία προειδοποιεί για επίθεση στο Αλγέρι
Η πρεσβεία των ΗΠA στην Αλγερία προειδοποίησε την Παρασκευή για μια πιθανή επίθεση από «τρομοκρατική οργάνωση» σε στόχους στο Αλγέρι, πιθανόν κοντά σε αμερικανικής επωνυμίας ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα της χώρας.
Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλγερία προειδοποίησε την Παρασκευή για μια πιθανή επίθεση από «τρομοκρατική οργάνωση» σε στόχους στο Αλγέρι, πιθανόν κοντά σε αμερικανικής επωνυμίας ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα της χώρας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της πρεσβείας, οι υπάλληλοι της πρεσβείας θα πρέπει να αποφύγουν τη διαμονή σε ξενοδοχεία που ανήκουν ή χρησιμοποιούνται από εταιρείες των ΗΠΑ, τουλάχιστον για την 4η Ιουλίου και την 5η Ιουλίου -Ημέρα Ανεξαρτησίας της Αλγερίας.
Η προειδοποίηση δημοσιεύτηκε την Τετάρτη και ήταν μία από τις πολλές προειδοποιήσεις ασφαλείας των ΗΠΑ για ενδεχόμενες επιθέσεις από ριζοσπαστικές ομάδες.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουγκάντα εξέδωσε την Πέμπτη προειδοποίηση σχετικά με μια «συγκεκριμένη απειλή» για επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Εντέμπε, κοντά στην Καμπάλα, από «άγνωστη τρομοκρατική ομάδα».
Στις ΗΠΑ, οι αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν απευθείας δρομολόγια από το εξωτερικό προς τη χώρα, έχουν λάβει οδηγίες για ενίσχυση του ελέγχου, ειδικά στις ηλεκτρονικές συσκευές και τα παπούτσια των επιβατών, μετά από αναφορές για απειλές που έχουν εξαπολυθεί από οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, δήλωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ.
«Από τον Ιούνιο του 2014, μία απροσδιόριστη τρομοκρατική ομάδα ενδέχεται να πραγματοποιήσει επιθέσεις στο Αλγέρι, πιθανόν σε περιοχή όπου υπάρχουν ξενοδοχεία με αμερικανική επωνυμία» αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στις 2 Ιουλίου στην ιστοσελίδα της πρεσβείας στην Αλγερία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις – Νέα ευκαιρία για περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες
- «Απογειώνονται» οι καθυστερήσεις στις πτήσεις
- Νησιά και λειψυδρία – Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει
- Η τεχνητή νοημοσύνη απέκτησε τον μεγαλύτερο αντίπαλό της: την κοινωνία
- Τα ψέματα δημιουργούν πρόβλημα ακόμα κι αν είναι για καλό σκοπό
- Ο Βιν Ντίζελ μοιράζεται στιγμιότυπα από τα παρασκήνια της ταινίας «Fast Forever»
- Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ δεν ξεχνά ότι δεν τον βοήθησαν με το Ιράν – Και θα το καταστήσει σαφές
- Στεγαστική κρίση: «Βουτιά» στις βαθύτερες αιτίες της – Από το δικαίωμα στην κατοικία στην επισφάλεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442