Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1 δισ. ευρώ προχωρά η Τράπεζα Κύπρου

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1 δισ. ευρώ προχωρά η Τράπεζα Κύπρου

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα «αναζητήσει» στις αγορές η Τράπεζα Κύπρου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της. Η πρώτη φάση τής έκδοσης θα απευθύνεται στους υφιστάμενους επενδυτές, διαδικασία που θα αρχίσει στα μέσα Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 του ίδιου μήνα. Τέσσερις ανάδοχοι οίκοι θα διενεργήσουν εκ μέρους της τράπεζας απευθείας επαφές με θεσμικούς και άλλους επενδυτές.

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα «αναζητήσει» στις αγορές η Τράπεζα Κύπρου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου, Κρίστης Χασάπης, δήλωσε ότι η πρώτη φάση τής έκδοσης κεφαλαίου θα απευθύνεται στους υφιστάμενους επενδυτές, διαδικασία που θα αρχίσει στα μέσα Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 του ίδιου μήνα.

Ακολούθως, αρχίζει η δεύτερη φάση, η οποία θα είναι κλειστή διαδικασία και θα δίνει στους υφιστάμενους επενδυτές το δικαίωμα να αποκτήσουν επιπλέον 20% του μετοχικού κεφαλαίου. Η φάση αυτή προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου.

Περίπου δέκα μέρες αργότερα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση, για επικύρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Στόχο της διοίκησης της Τράπεζας αποτελεί η επιτάχυνση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της τράπεζας και η περαιτέρω ενίσχυση της, ενώ τέσσερις ανάδοχοι οίκοι θα διενεργήσουν εκ μέρους της τράπεζας απευθείας επαφές με θεσμικούς και άλλους επενδυτές.

«Τυχόν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται και η δυνατότητα συμμετοχής των υφιστάμενων μετόχων. Με την ολοκλήρωση των επαφών, οι τελικοί όροι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα καθοριστούν σε έκτακτη συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου» σημειώνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Τράπεζα σκοπεύει να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την εισαγωγή του συνολικού μετοχικού της κεφαλαίου στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024