Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κινητοποιήσεις αστυνομικών και λιμενικών στα Δωδεκάνησα

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι λιμενικών και αστυνομικών του νομού Δωδεκανήσου διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση των υπηρεσιών τους, τη στιγμή που καθημερινά εντοπίζουν κύματα μεταναστών.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι λιμενικών και αστυνομικών του νομού Δωδεκανήσου διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση των υπηρεσιών τους, τη στιγμή που καθημερινά εντοπίζουν κύματα μεταναστών.

Η πρώτη συγκέντρωση των ενστόλων έγινε στη Σύμη και εξετάζεται το ενδεχόμενο να συνεχιστεί την Παρασκευή στη Ρόδο.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων στο Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στην Ρόδο με θέμα «Μετατόπιση της παράνομη μετανάστευσης στα νησιά μας-αντίκτυπος στην Τοπική Κοινωνία-Υποστελέχωση υπηρεσιών Αστυνομίας-Λιμενικού».

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση «για άλλη μια φόρα η Πολιτεία παρουσιάστηκε απροετοίμαστη, μετατοπίζοντας το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσής από τον Έβρο στα νησιά μας, τα οποία δεν είναι ούτε στο ελάχιστο προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν την έξαρση του φαινομένου.»

Μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος του νομού Δωδεκανήσου κ. Ευστάθιος Σαμαράς σημείωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των υπηρεσιών του Λιμενικού στο νοτιοανατολικό Αιγαίο είναι η υποστελέχωση που φτάνει το 40% της οργανικής δύναμης.

Ενδεικτικά, όπως είπε, στο Λιμενικό Σταθμό στο Καστελόριζο αν και θα έπρεπε να υπηρετούν 23 άτομα εν τούτοις είναι μόνο επτά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις προς το «Βήμα» του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος μίλησε για την υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών που φτάνουν το 40% με αποτέλεσμα να είναι μεγάλη η πιθανότητα έλληνες και ξένοι τουρίστες να μην μπορούν να βρουν αστυνομικό να εξυπηρετηθούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024