Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γ.Μανιάτης: Καμία αύξηση στα τιμολόγια από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Γ.Μανιάτης: Καμία αύξηση στα τιμολόγια από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και πως η ιδιωτικοποίηση του 30% της επιχείρησης θα είναι προς όφελος του πολίτη παρείχε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης το πρωί της Πέμπτης. Πάντως, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής εξέφρασε επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο.

Διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και πως η ιδιωτικοποίηση του 30% της επιχείρησης θα είναι προς όφελος του πολίτη παρείχε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης το πρωί της Πέμπτης.

Πάντως, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, μιλώντας στο Mega, εξέφρασε επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι σε αυτό δεν έχουν ενταχθεί οι βελτιώσεις που έχει προτείνει το κόμμα του. Παράλληλα, διατύπωσε την απορία γιατί ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο να μην συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, αλλά στα θερινά τμήματα.

Από την πλευρά του, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης διατύπωσε την άποψη ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, λόγω της ιδιωτικοποίησης.

Παράλληλα επισήμανε πως από την ιδιωτικοποίηση θα ωφεληθεί ο καταναλωτής, ενώ θα αυξηθεί η ρευστότητα της επιχείρησης.

Ο κ. Μανιάτης έφερε ως παράδειγμα την Ιταλία, που πριν από 15 χρόνια ιδιωτικοποίησε το 30% της δικής της δημόσιας επιχείρησης ενέργειας και πλέον έχει τετραπλάσια έσοδα -από 22 δισ. σε 85 δισ.–, ενώ παράλληλα η εταιρία αυτή είναι μεγάλος επενδυτής στη λατινική Αμερική και συνολικά σε 40 χώρες.

Όπως είπε ο κ. Μανιάτης, η ΔΕΗ δεν μπορεί να γίνει επιχείρηση παρόμοιου βεληνεκούς, αλλά μπορεί να γίνει μεγάλος «παίκτης» στα Βαλκάνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024