
Με διαδικασίες εξπρές στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα
Με τη γνωστή διαδικασία του κατεπείγοντος προωθείται εντός της εβδομάδας προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο - σκούπα με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί εσωκομματικούς κραδασμούς -με το βλέμμα στην κεντροαριστερή συμμαχία-, ενώ στο Μαξίμου θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Με τη γνωστή διαδικασία του κατεπείγοντος (μία ημέρα συζήτηση στην Επιτροπή, μία ημέρα συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια) προωθείται εντός της εβδομάδας προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο – σκούπα με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ.
Οι τρεις βασικές δράσεις που θα πρέπει να νομοθετηθούν έως τις 7 Ιουλίου -όταν αρχίζει ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με την τρόικα- αφορούν την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και τη μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών και την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.
Το ζήτημα της «μικρής ΔΕΗ» θα προωθηθεί με ξεχωριστό νομοσχέδιο, αφού υπάρξει τελική συνεννόηση με την τρόικα. Σε ξεχωριστά νομοσχέδια θα προωθηθούν και τα θέματα της καταπολέμησης του «μαύρου χρήματος», καθώς και των δασών.
Το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί εσωκομματικούς κραδασμούς κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου – σκούπα, με το βλέμμα στην κεντροαριστερή συμμαχία, ενώ στο Μαξίμου θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Αλλωστε, στα θερινά τμήματα υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης βουλευτών που είτε δηλώνουν κώλυμα, είτε διαφωνούν με κάποιες ρυθμίσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 drones προς τη Μόσχα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
- Γελασμένη η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έχει τελειώσει η υπόθεση των υποκλοπών – ιδίως όταν πρώην πρωθυπουργός προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442