Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών, εκτός κοιμητηρίων, προτίθεται να καταθέσει ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.

Χθες, Τετάρτη, οι δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης έκαναν κοινή παρέμβαση με στόχο να ενταχθεί η τροπολογία στο νομοσχέδιο για τα ρυθμιστικά Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ύστερα από επικοινωνία με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο υπουργός ΠΕΚΑ τους έκανε γνωστό ότι η σχετική ρύθμιση τελικώς θα κατατεθεί στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψυφιστεί εντός των επόμενων 2-3 εβδομάδων από το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής .

Επιπροσθέτως, στη ρύθμιση θα προβλέπεται και η τακτοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης μηχανολογικών εγκαταστάσεων. 

“H ρητή διαβεβαίωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, σύμφωνα με την οποία προτίθεται να καταθέσει ρύθμιση για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων νεκρών σε συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κινείται στη σωστή κατεύθυνση” αναφέρουν

Ικανοποίηση δημάρχων

Mε κοινή τους δήλωση οι κ.κ. Καμίνης και Μπουτάρης τονίζουν ότι η σχετική ρύθμιση «θα δώσει την ευκαιρία στην κεντρική διοίκηση να επανορθώσει κωλυσιεργίες ετών και να ανακτήσει την αξιοπιστία της σε σημαντικά ζητήματα δικαιωμάτων, προσαρμόζοντας τα ισχύοντα στη χώρα μας, στη διεθνή πραγματικότητα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας