Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

ΥΠΕΚΑ: Αποτεφρωτήρια νεκρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών, εκτός κοιμητηρίων, προτίθεται να καταθέσει ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης. Χθες, Τετάρτη, οι δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης έκαναν κοινή παρέμβαση με στόχο να ενταχθεί η τροπολογία στο νομοσχέδιο για τα ρυθμιστικά Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών, εκτός κοιμητηρίων, προτίθεται να καταθέσει ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.

Χθες, Τετάρτη, οι δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης έκαναν κοινή παρέμβαση με στόχο να ενταχθεί η τροπολογία στο νομοσχέδιο για τα ρυθμιστικά Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ύστερα από επικοινωνία με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο υπουργός ΠΕΚΑ τους έκανε γνωστό ότι η σχετική ρύθμιση τελικώς θα κατατεθεί στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψυφιστεί εντός των επόμενων 2-3 εβδομάδων από το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής .

Επιπροσθέτως, στη ρύθμιση θα προβλέπεται και η τακτοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

“H ρητή διαβεβαίωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, σύμφωνα με την οποία προτίθεται να καταθέσει ρύθμιση για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων νεκρών σε συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κινείται στη σωστή κατεύθυνση” αναφέρουν

Ικανοποίηση δημάρχων

Mε κοινή τους δήλωση οι κ.κ. Καμίνης και Μπουτάρης τονίζουν ότι η σχετική ρύθμιση «θα δώσει την ευκαιρία στην κεντρική διοίκηση να επανορθώσει κωλυσιεργίες ετών και να ανακτήσει την αξιοπιστία της σε σημαντικά ζητήματα δικαιωμάτων, προσαρμόζοντας τα ισχύοντα στη χώρα μας, στη διεθνή πραγματικότητα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024