Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην έκδοση 5ετούς ομολόγου προχωρούν τα ΕΛΠΕ

Στην έκδοση 5ετούς ομολόγου προχωρούν τα ΕΛΠΕ

Στην έκδοση πενταετούς ομολόγου προχωρούν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η έκδοση το οριστικό ύψος και τοκομερίδιο της έκδοσης θα καθοριστεί στις επόμενες μέρες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τιμολόγησης της. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου, με σκοπό την μείωση του χρηματοδοτικού κόστους και την επιμήκυνση της μέσης διάρκειας των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου.

Στην έκδοση πενταετούς ομολόγου προχωρούν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέθεσε στις τράπεζες Alpha Bank, Barclays Bank, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Eurobank., NBG Securities και στην Τράπεζα Πειραιώς. τη διοργάνωση έκδοσης ευρω-ομολόγου πενταετούς διάρκειας και σταθερού επιτοκίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η έκδοση θα είναι εγγυημένη από τα ΕΛΠΕ και οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Το οριστικό ύψος και τοκομερίδιο της έκδοσης θα καθοριστεί στις επόμενες μέρες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τιμολόγησης της.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου, με σκοπό την μείωση του χρηματοδοτικού κόστους και την επιμήκυνση της μέσης διάρκειας των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου.

Σημειώνεται πως στις 16 Μαΐου 2014 τα ΕΛΠΕ ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πρώτη έκδοση δολαριακού ευρω-ομολόγου ελληνικής εταιρείας χωρίς πιστοληπτική διαβάθμιση (unrated).

Το ύψος της έκδοσης εκείνης, διάρκειας 2 ετών, είχε ανέλθει στα 400 εκατ. δολάρια, αυξημένο σε σχέση με τον αρχικό στόχο, και το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,625%, λόγω του ιδιαίτερα ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως στις 30 Απριλίου 2013 τα ΕΛΠΕ είχαν προχωρήσει στη έκδοση τετραετούς ευρω-ομολόγου, ύψους 500 εκατ. ευρώ, με σταθερό επιτόκιο 8%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024