Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αύξηση πωλήσεων της Ford σε Ευρώπη και Ελλάδα το α' πεντάμηνο του 2014

Αύξηση πωλήσεων της Ford σε Ευρώπη και Ελλάδα το α’ πεντάμηνο του 2014

Η "μπλε οβάλ" φίρμα, με οδηγό μοντέλα όπως το Fiesta, Kuga αλλά και το επαγγελματικό Transit έκανε ένα δυνατό πρώτο πεντάμηνο σε επίπεδο πωλήσεων.

Αυξημένες παρουσιάζονται οι πωλήσεις της Ford στην Ευρώπη το πρώτο πεντάμηνο της χρονιάς σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, καταγράφοντας, μάλιστα, ποσοστό που ξεπερνά το μέσο όρο της αυτοκινητοβιομηχανίας (6,6%), με οδηγό το λανσάρισμα νέων μοντέλων όπως το Kuga, το Fiesta και το επαγγελματικό Transit.

Αναλυτικά, η Ford διέθεσε συνολικά 496.400 οχήματα στην ευρωπαϊκή αγορά τους πρώτους πέντε μήνες του 2014, μέγεθος μεγαλύτερο κατά 35.500 μονάδες ή κατά 7,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Ενισχυμένο κατά 0,1% για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου εμφανίζεται και το μερίδιο αγοράς της «μπλε οβάλ» φίρμας και το οποίο διαμορφώνεται στο 7,9%.

Ιδιαιτέρως αυξημένες είναι και οι πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων της φίρμας, καταγράφοντας +8,1% στην Ευρώπη το πρώτο πεντάμηνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης για την ελληνική αγορά ανέρχεται σε +73,68%, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του μεριδίου αγοράς της Ford στην αντίστοιχη κατηγορία, για το πρώτο πεντάμηνο του έτους, σε 10,2%, το μεγαλύτερο ποσοστό που καταγράφει η φίρμα σε διάστημα 16 ετών με οδηγό το Transit το οποίο παραμένει best-seller σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα των πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων και σε ό,τι αφορά τον μήνα Μάϊο, οπότε η Ford αύξησε τις συνολικές της πωλήσεις κατά 12,8%, διαμορφώνοντας το μερίδιο αγοράς της σε 10,5%.

Σε ό,τι αφορά την συνολική εικόνα πωλήσεων της Ford για τον Μάιο, περιορίστηκαν κατά 0,9% ή κατά 900 μονάδες, μείωση που, ωστόσο, όπως σημειώνει η Ford, οφείλεται στην περιορισμένη τροφοδοσία από το εργοστάσιο του Genk στο Βέλγιο σε Mondeo, S-Max και Galaxy.

Σε κάθε περίπτωση, ένα ποσοστό που τραβάει ακόμα περισσότερο την προσοχή είναι το ποσοστό αύξησης του μεριδίου αγοράς της Ford στην ελληνική αγορά κατά τους πρώτους πέντε μήνες της χρονιάς το οποίο διαμορφώνεται σε 92%.

Σε ό,τι αφορά τα μοντέλα, την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων το πρώτο πεντάμηνο παρουσιάζει το νέο Kuga με ποσοστό 40%, με το Fiesta, ωστόσο, να παραμένει το πιο δημοφιλές μοντέλο της Ford στην Ευρώπη, ακολουθούμενο από τα Focus, C-MAX και Kuga.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, εξάλλου, ο Roelant de Waard, επικεφαλής Marketing, Sales & Service της Ford Ευρώπης για τα παραπάνω στοιχεία πωλήσεων «Τα νεότερα οχήματά μας – όπως τα Fiesta, Kuga και Transit– βοήθησαν τη Ford να κάνει ένα ισχυρό ξεκίνημα το 2014 και περιμένουμε πολύ περισσότερα μοντέλα φέτος μεταξύ των οποίων το νέο Focus και το νέο Mondeo».

auto.in.gr

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024