Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζονται οι απολογίες των μελών του πληρώματος του «Noor One»

Συνεχίζονται οι απολογίες των μελών του πληρώματος του «Noor One»

Στον ανακριτή για να απολογηθούν σχετικά με το πλοίο που μετέφερε ηρωίνη οδηγούνται άλλα τέσσερα άτομα: δύο μέλη του πληρώματος που δεν απολογήθηκαν το περασμένο 24ωρο, ο 47χρονος Ιρανός και ένας 32χρονος Έλληνας, ο οποίος φέρεται να ασκεί το επάγγελμα του αλουμινοκατασκευαστή και κατηγορείται ότι έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη στη Φιλοθέη.

Στον ανακριτή για να απολογηθούν σχετικά με το πλοίο που μετέφερε ηρωίνη οδηγούνται το πρωί της Τετάρτης άλλα τέσσερα άτομα: δύο μέλη του πληρώματος που δεν απολογήθηκαν το περασμένο 24ωρο, ο 47χρονος Ιρανός και ένας 32χρονος Έλληνας, ο οποίος φέρεται να ασκεί το επάγγελμα του αλουμινοκατασκευαστή και κατηγορείται ότι έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη στη Φιλοθέη.

Ο Ιρανός είναι ο μοναδικός που θέλησε να καταθέσει στην Ασφάλεια του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Φέρεται να έχει δηλώσει ότι το δεξαμενόπλοιο παρέλαβε την ηρωίνη από διεθνή ύδατα μεταξύ του Πακιστάν και του Ομάν από πλοιάριο τροφοδοσίας, από το οποίο επιβιβάστηκε ο ίδιος ως συνοδός φύλακας της ηρωίνης -και για το ρόλο αυτό θα λάμβανε το ποσό των 50.000.000 ιρανικών ριάλ (1.500 ευρώ).

Σημειώνεται για την υπόθεση εντοπισμού της δεύτερης ποσότητας ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί, συνολικού βάρους 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, εμπλέκονται 14 άτομα.

Δέκα μέλη του πληρώματος, ένας Τούρκος υπήκοος με βελγικό διαβατήριο, ο 47χρονος Ιρανός και δύο Έλληνες, ο 32χρονος άνδρας και μια 53χρονη γυναίκα που εμφανίζεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι ο 42χρονος πλοίαρχος του πλοίου, που είναι Ινδός υπήκοος και αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, προσπάθησε στις 22 Ιουνίου να παραλάβει το φορτηγό όχημα με το οποίο είχε γίνει η μεταφορά τη ηρωίνης.

Εναντίον όλων των συλληφθέντων, έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπορία καυσίμων για κάποιους από τους συλληφθέντες, καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι καυσίμου χωρίς παραστατικά. Μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο, που έγινε το μεσημέρι, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ντίζελ κίνησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024