Η Αλβανία πήρε καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ
Ένα βήμα στη μακρά πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση κάνουν τα Τίρανα: Η ΕΕ έδωσε στην Αλβανία καθεστώς χώρας υποψήφιας για ένταξη, όπως ανακοίνωσε ο επίτροπος Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε. Η απόφαση «αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας για μεταρρυθμίσεις και ενθάρρυνση για συνέχισή τους» ανέφεραν οι Βρυξέλλες. «Είμαι υπερήφανος για ό,τι καταφέραμε όλοι μαζί» έγραψε ο αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, στο Twitter.
Ένα βήμα στη μακρά πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση κάνουν τα Τίρανα: Η ΕΕ έδωσε στην Αλβανία καθεστώς χώρας υποψήφιας για ένταξη, όπως ανακοίνωσε ο επίτροπος Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε.
«Συγχαρητήρια στην Αλβανία για την απόφαση του Συμβουλίου, αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις και ενθάρρυνση για περισσότερες» ανέφερε ο Φούλε.
Ο αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, σε ανάρτησή του στο Twitter, γράφει: «Μόλις μίλησα με τον Στέφαν Φούλε και είμαι υπερήφανος για ό,τι καταφέραμε όλοι μαζί… Ευχαριστώ και την ευγνωμοσύνη μου σε όλους σας».
Από το 2009, η χώρα είχε αποτύχει τρεις φορές στο να πάρει καθεστώς υποψήφιας χώρας. Προ ημερών, η Κομισιόν είχε εισηγηθεί θετικά για την Αλβανία.
Η απόφαση είχε αναβληθεί τελευταία φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς η ΕΕ έκρινε ότι χρειάζονταν περισσότερα βήματα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, του οργανωμένου εγκλήματος και του κράτους δικαίου.
Όπως αναφέρει το Associated Press, η πρόσφατη επιχείρηση της αλβανικής Δίωξης Ναρκωτικών στο χωριό Λαζαράτι -το «βασίλειο της κάνναβης»- ήταν μία από τις κινήσεις των Τιράνων για να δείξουν την αποφασιστικότητά τους. Μετά από επιχείρηση τεσσάρων ημερών, από την οποία δεν έλειψαν συμπλοκές με οπλισμένους κατοίκους, οι χασισοφυτείες τέθηκαν υπό τον έλεγχο των αρχών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το συγκινητικό αντίο πιλότου στην τελευταία του προσγείωση – «Δεν αλλάζω επάγγελμα αλλά τρόπο ζωής»
- Ο Φλορεντίνο παίρνει πάνω του τον Μουρίνιο
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φωτίζουν την υπόθεση της εξαφάνισης της νεαρής γυναίκας 30 χρόνια μετά
- Papastavrou: Greece Ranks 3rd Globally in Solar Power Generation
- Ο Τραμπ λέει όχι σε «πρόωρο τέλος του πολέμου» – Έξι στους δέκα Αμερικανούς θεωρούν λάθος την επέμβαση στο Ιράν
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (2/5): Πού θα δείτε τα play outs της Super League και την δράση στην Ευρώπη
- Είσαι down; Οι προπονήσεις που σου ανεβάζουν τη διάθεση
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-128x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)



























![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442