Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Φόρτσα» Ελλάδα, «βάστα» Κολομβία και φύγαμε για τους «16»

«Φόρτσα» Ελλάδα, «βάστα» Κολομβία και φύγαμε για τους «16»

Τη νίκη που θα τη φέρει «αγκαλιά» με την πρόκριση ψάχνει το βράδυ της Τρίτης (23:00, ΝΕΡΙΤ) η Εθνική Ελλάδας απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού στην «Αρένα Καστελάο» της Φορταλέζα, στην 3η και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου. Ταυτόχρονα, στο άλλο ματς του γκρουπ, οι Ιάπωνες αντιμετωπίζουν την Κολομβία με τη «γαλανόλευκη» να... ποντάρει σε νίκη ή έστω ισοπαλία των Λατινοαμερικανών κόντρα στους Ασιάτες.

Τη νίκη που θα τη φέρει «αγκαλιά» με την πρόκριση ψάχνει το βράδυ της Τρίτης (23:00, ΝΕΡΙΤ) η Εθνική Ελλάδας απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού στην «Αρένα Καστελάο» της Φορταλέζα, στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου, με διαιτητή τον Κάρλος Βέρα από το Εκουαδόρ.

Ταυτόχρονα, για να φτάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο στόχο του θα πρέπει εκτός της δικής του νίκης η Ιαπωνία να ηττηθεί ή να αναδειχθεί ισόπαλη της πρωτοπόρου Κολομβίας στο μεταξύ τους παιχνίδι, που θα ξεκινήσει την ίδια ώρα στην Κουιάμπα.

Τα πράγματα είναι λοιπόν απλά για την Εθνική ομάδα. Νίκη και κατά πάσα πιθανότητα συνέχεια, ισοπαλία ή ήττα κι άλλος ένας αποκλεισμός μετά πολλών… επαίνων για τους διεθνείς, με την Ελλάδα να μετρά έως τώρα έξι ήττες, μία ισοπαλία και μία νίκη στις τρεις φορές που μετείχε σε τελική φάση, έχοντας σκοράρει μόλις δύο φορές και δεχθεί 18 γκολ.

Ως προς τα πρόσωπα που ο Φερνάντο Σάντος σκέφτεται να παρατάξει, τερματοφύλακας και άμυνα μένουν ως έχουν, ο Καραγκούνης θα παίξει στη θέση του τιμωρημένου Κατσουράνη με τον Μανιάτη να αναλαμβάνει καθήκοντα αμυντικού μέσου, ενώ ο Γιώργος Σαμαράς δοκιμάστηκε στην κορυφή της επίθεσης και ο Χριστοδουλόπουλος στα άκρα.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: 1. Ορέστης Καρνέζης, 15. Βασίλης Τοροσίδης, 19. Σωκράτης Παπασταθόπουλος, 4. Κώστας Μανωλάς, 20. Χοσέ Χολέμπας, 14. Δημήτρης Σαλπιγγίδης, 10. Γιώργος Καραγκούνης, 2. Γιάννης Μανιάτης, 8. Παναγιώτης Κονέ, 7. Γιώργος Σαμαράς, 16. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: 1. Μπουμπακάρ Μπάρι, 17. Σερζ Οριέ, 5. Ντιντιέ Ζοκορά, 22. Σουλεϊμάν Μπάμπα, 3. Αρτούρ Μποκά, 9. Ισμαέλ Τιοτέ, 20. Γκόφρι Ντιέ, 8. Σάλομον Καλού, 19. Γιάγια Τουρέ, 10. Ζερβίνιο, 12. Βίλφριντ Μπονί.

Να… μη νικήσουν οι Ιάπωνες!

Με ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον αναμένεται και η άλλη αναμέτρηση του ομίλου, ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Κολομβία. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 41.112 θεατών «Pantanal arena» της πόλης Τσιουάμπα και θα τον διευθύνει ο Πορτογάλος, Πέδρο Προένσα.

Οι Ιάπωνες που δεν έχουν δείξει κάτι σπουδαίο μέχρι τώρα στην διοργάνωση, θέλουν οπωσδήποτε την νίκη και παράλληλα ήττα της Ακτής Ελεφαντοστού απ την Ελλάδα αλλά με «μικρό» σκορ, για να προκριθούν χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Το έργο τους όμως απέναντι στην Κολομβία του Χοσέ Πέκερμαν, δεν είναι καθόλου εύκολο. Ο Αργεντινός προπονητής, έχει δημιουργήσει ένα σύνολο, που δεν πείθει σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά διαθέτει ουσία και πλήρη αξιοποίηση των ικανοτήτων που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές.

Παρά την απουσία του Φαλκάο, οι Κολομβιανοί, έχουν πετύχει δύο νίκες σημειώνοντας πέντε γκολ και κάνουν σκέψεις για την συνέχεια της διοργάνωσης. Εφ΄όσον δεν νικήσουν οι Ιάπωνες, η Ελλάδα με νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού, προκρίνεται στους «16» του Μουντιάλ.

Στις δύο προηγούμενες φορές που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες, η Κολομβία έχει μία νίκη, ενώ ένας αγώνας έληξε χωρίς νικητή.

Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΙΑΠΩΝΙΑ (Αλμπέρτο Τζακερόνι): 1. Εϊτζι Καουασίμα, 2. Ατσούτο Ουσίντα, 22. Μάγια Γιοσίντα, 5. Γιούτο Ναγκατόμο, 15. Γιασουγιούκι Κόνο, 17. Μακότο Χασέμπε, 16. Χοτάρου Γιαμαγκούσι, 4. Κεϊσούκε Χόντα, 9. Σίντζι Οκαζάκι, 13. Γιοσίτο Οκούμπο, 10. Σίντζι Καγκάουα.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): 1.Νταβίντ Οσπίνα, 2.Κρίστιαν Ζαπάτα, 3.Μάριο Γέπες, 6.Κάρλος Σάντσες, 7.Πάμπλο Αρμέρο, 8.Άμπελ Αγκιλάρ, 9.Τεόφιλο Γκουτιέρες, 10.Τζέιμς Ροντρίγκες, 20.Χουάν Κιντέρο,, 14.Βίκτορ Ιμπάρμπο, 18.Χουάν Ζούνιγκα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024