Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τριμερείς επαφές τον Ιούλιο για τη συμφωνία σύνδεσης Βρυξελλών-Κιέβου

Τριμερείς επαφές τον Ιούλιο για τη συμφωνία σύνδεσης Βρυξελλών-Κιέβου

Τριμερείς συνομιλίες θα έχουν τον Ιούλιο ΕΕ, Μόσχα και Κίεβο με αντικείμενο τους όρους εφαρμογής της συμφωνίας σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Βρυξελλών και Ουκρανίας. Ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο θα επισκεφθεί στις 27 Ιουνίου τις Βρυξέλλες για να υπογράψει το οικονομικό μέρος της συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ, τρεις μήνες αφότου υπογράφηκε το πολιτικό σκέλος, τον Μάρτιο.

Τριμερείς συνομιλίες θα έχουν τον Ιούλιο ΕΕ, Μόσχα και Κίεβο με αντικείμενο τους όρους εφαρμογής της συμφωνίας σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Βρυξελλών και Ουκρανίας.

Οι συζητήσεις αυτές, με επικεφαλής τον επίτροπο Εμπορίου Κάρελ ντε Γκουχτ, «θα διεξαχθούν κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου» σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΕΕ.

Ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο θα επισκεφθεί στις 27 Ιουνίου τις Βρυξέλλες για να υπογράψει το οικονομικό μέρος της συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ, τρεις μήνες αφότου υπογράφηκε το πολιτικό σκέλος, τον Μάρτιο.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είχε δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει ορισμένες επιφυλάξεις που έχει εκφράσει η Ρωσία για τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου.

Η ευρωπαϊκή πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό που θα συζητηθεί είναι «οι όροι εφαρμογής» της συμφωνίας και όχι μια ενδεχόμενη τροποποίησή της.

Οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι η Ρωσία μακροπρόθεσμα θα επωφεληθεί από τη συμφωνία αυτή, λόγω της δραστηριοποίησης πολλών ρώσων επενδυτών στην Ουκρανία. Η ΕΕ υπογραμμίζει επίσης ότι δεν υπάρχει κάποια «ασυμβατότητα» μεταξύ της συμφωνίας αυτής και των εμπορικών συμφωνιών που έχουν υπογράψει η Ρωσία με την Ουκρανία.

Τη Δευτέρα, στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο θα δώσει το παρών και ο νέος ουκρανός ΥΠΕΞ, Πάβλο Κλίμκιν, ο οποίος θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την κατάσταση στη χώρα του.

Οι υπουργοί αναμένεται ότι θα επιβάλουν εμπάργκο στην εισαγωγή προϊόντων, ιδίως κρασιού, από την Κριμαία η οποία έχει προσαρτηθεί από τη Ρωσία. «Δεν αναγνωρίζουμε την (προσάρτησης της) Κριμαία και, ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να αναγνωρίζουμε τις αρχές της» εξήγησε αξιωματούχος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024