Ελεύθεροι άλλοι εννέα κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό στις Σκουριές
Με τις απολογίες των εννέα τελευταίων κατηγορουμένων για την εμπρηστική επίθεση που έγινε τον περσινό Φεβρουάριο στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές έκλεισε η κύρια ανακριτική διαδικασία για την πολύκροτη υπόθεση. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, που αφορούν στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, όπως και -κατά περίπτωση-την αυτοπρόσωπη εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.
Με τις απολογίες των εννέα τελευταίων κατηγορουμένων για την εμπρηστική επίθεση που έγινε τον περσινό Φεβρουάριο στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές έκλεισε η κύρια ανακριτική διαδικασία για την πολύκροτη υπόθεση.
Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, που αφορούν στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, όπως -κατά περίπτωση-την αυτοπρόσωπη εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.
Οι κατηγορούμενοι, μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού, υπέβαλλαν απολογητικά υπομνήματα, αρνούμενοι οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό.
Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 22 κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες αυτήν της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Έξω από το δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς δεκάδες συντοπίτες τους και αλληλέγγυοι σε ένδειξη συμπαράστασης, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αγώνας κατά της επένδυσης στην περιοχή τους συνεχίζεται.
Από τους 22 εμπλεκόμενους στην υπόθεση, άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, στη συντριπτική τους πλειονότητα με περιοριστικούς όρους. Τέσσερις εξ αυτών είχαν κριθεί αρχικά προσωρινά κρατούμενοι, αλλά στη συνέχεια αποφυλακίστηκαν υπό όρους. Το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου θα αποφασίσει για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη.
Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα η ίδια ανακρίτρια θα στείλει κλήσεις σε 29 άτομα για να απολογηθούν για μία σειρά από επεισόδια που σημειώθηκαν την περσινή χρονιά, συνδεόμενα με την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική.
Το κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει αρκετά κακουργήματα, αφορά περιστατικά που φέρονται ότι τελέστηκαν από το Μάιο έως τον Αύγουστο στην περιοχή Λάκκος Καρατζά, στην Μεγάλη Παναγία και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του
- Σαουδική Αραβία: Ελληνικοί Patriot αναχαίτισαν βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη
- Όταν η ΝΔ ομολογεί ότι θέλει να μετατρέψει το προεκλογικό της πρόγραμμα και το ιδεολογικό της στίγμα σε συνταγματική διάταξη
- Ισπανία – Γαλλία: Πύρινη κόλαση – Πάνω από 220 χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους
- Ελλάδα – Ιταλία: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό του World Cup στο Σίδνεϊ!
- Διακοπές: Ταξίδια ανάλογα με την κάθε γενιά – Τι προτιμούν Gen Z, Millennials, Gen X και Boomers
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου δεν μας τα λέει καλά
- Βάσεις 2026: Οι επιλογές των υποψηφίων αναδιαμορφώνουν τον χάρτη των σχολών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





















![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442