
Αγορά εργασίας: Καθυστερήσεις μισθών και «πληρωμή» με κουπόνια
Συνθήκες Μεσαίωνα επικρατούν στην αγορά εργασίας, με μεγάλες κατηγορίες εργαζόμενων να πληρώνονται όχι μόνο με καθυστέρηση αρκετών μηνών αλλά σε είδος, ακόμη και με κουπόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Εργοδότες απασχολούν εργαζόμενους καταβάλλοντάς τους ως αμοιβή δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο ή ημερήσια σίτιση, ενώ σε πολλές άλλες περιπτώσεις επιχειρήσεις λιανεμπορίου καταβάλλουν μέρος του μισθού των εργαζόμενων τους με κουπόνια αγοράς τροφίμων και άλλων προϊόντων.
Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο σουπερμάρκετ αλλά και άλλες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου που καταβάλουν ώς και το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων τους με τη μορφή κουπονιών αγοράς τροφίμων από σουπερμάρκετ.
Τα στοιχεία της έρευνας του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ «επιβεβαιώνουν τη σκληρή και εφιαλτική πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της χώρας μας, ένα μεγάλο τμήμα των οποίων έχει μετατραπεί σε σύγχρονους σκλάβους» δήλωσε ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ.Στρατούλης, σημειώνοντας:
«Οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τεσσάρων τελευταίων ετών μαζί με την τρόικα έχουν εγκληματικές πολιτικές ευθύνες, γιατί με την κατεδάφιση των μισθών, της εργατικής νομοθεσίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας έχουν γυρίσει τη χώρα μας σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα».
* Διαβάστε περισσότερα στα Νέα
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πληθωρισμός: Από τις Βρυξέλλες έως την Αθήνα – Οι πιέσεις προμηνύουν εξελίξεις
- Μάντζος: Η προπαγάνδα είναι το ύστατο καταφύγιο ενός συστήματος εξουσίας σε αποδρομή
- Ρωσία, Λιθουανία και Ανατολική Ευρώπη: Πώς η Black Card του Έπσταϊν έγινε «εργαλείο» διακίνησης γυναικών
- Υποκλοπές: Η τελευταία ευκαιρία ώστε να σωθεί η χαμένη τιμή του Άρειου Πάγου
- «Επικίνδυνη ζέστη» απειλεί το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου
- Παναθηναϊκός: Δεν παίζουν κόντρα στη Μύκονο Betsson οι Ναν και Φαρίντ
- Θεσσαλονίκη: Με σύρμα και αλυσίδα εντοπίστηκε δεμένη η σορός που βρέθηκε στον ποταμό Λουδία
- The Expla-in Project: Είναι πολιτική η Eurovision;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442