Συνάντηση Βενιζέλου με υπουργούς του ΠΑΣΟΚ
Συνάντηση με υπουργούς και υφυπουργούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ είχε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επιθυμεί να επανατοποθετηθεί η κυβέρνηση έναντι της τρόικας σε σειρά προαπαιτούμενων. Στην κορυφή της ατζέντας της σύσκεψης ήταν το θέμα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο.
Συνάντηση με υπουργούς και υφυπουργούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ είχε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην κορυφή της ατζέντας της σύσκεψης ήταν το θέμα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου απ’ έξω βρίσκονταν συγκεντρωμένοι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι δεν έχουν απορροφηθεί σε άλλη θέση του Δημοσίου και κινδυνεύουν με απόλυση αφού συμπληρώθηκε το οκτάμηνο της διαθεσιμότητάς τους.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να επανατοποθετηθεί η κυβέρνηση έναντι της τρόικας σε σειρά προαπαιτούμενων και στο πλαίσιο αυτό συγκάλεσε τη σύσκεψη με τους υπουργούς.
- Σαμαράς – Βενιζέλος σχεδιάζουν τη στρατηγική έναντι της τρόικας
- Μητσοτάκης: Δεν θεωρώ πιθανή την επιτυχή επαναδιαπραγμάτευση για τις απολύσεις
- Προκήρυξη 600 θέσεων για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επρόκειτο να ζητήσει από τους υπουργούς και υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ να επιμείνουν στην ανάγκη της εθνικής διαπραγμάτευσης για ζητήματα, όπως είναι η διαθεσιμότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, το Ασφαλιστικό, οι ομαδικές απολύσεις –για τις οποίες υπάρχει απόλυτο βέτο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήδη ανέθεσε στονΧρ. Πρωτόπαπακαι στονΠ. Ρήγανα βρίσκονται σε επικοινωνία με τονΔ. Σταμάτηκαι τονΣτ. Παπασταύρου στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να διαμορφωθεί κοινή επιχειρηματολογία έναντι των εκπροσώπων των δανειστών.
«Εμείς ως ΠΑΣΟΚ θέλουμε κάθε μνημονιακό θέμα που είχε αποφασιστεί σε πρότερο χρόνο και μπορούν να διαμορφωθούν ευνοϊκότερες συνθήκες για αυτό, να το ξαναθέτουμε στο τραπέζι» δήλωσε στον Σκάι, αναφερόμενος στις απολύσεις στο Δημόσιο, ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης.
Ως προς τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κ. Καρύδης είπε ότι στόχος είναι να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το κυβερνητικό έργο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το φαινόμενο candilazo που «έβαψε» κόκκινο τον ουρανό του Καράκας
- Εθνική Ελλάδος: Η 12άδα του Σπανούλη για το ματς με τη Ρουμανία
- Μεξικό: Τρεις νεκροί από ασφυξία στους πανηγυρισμούς για την πρόκριση στο Μουντιάλ
- Υπερδύναμη η ΕΕ στην Τεχνητή Νοημοσύνη; Οι ειδικοί αμφιβάλλουν.
- Ουκρανία: Μειώθηκαν τον Ιούνιο οι ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους – Τα στοιχεία
- Κρίση στη Γαλλία: Σε «κατάσταση ασφυξίας» βρίσκονται οι φυλακές της χώρας
- MAD VMA 2026: Απόψε αποκλειστικά στο MEGA
- Ο Κλοπ θέλει να επιστρέψει στους πάγκους και να αναλάβει τη Γερμανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442