Πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες νότια της Λαμπεντούζα
Τουλάχιστον δέκα μετανάστες έχασαν την ζωή τους σε ναυάγιο το οποίο σημειώθηκε σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων από τις λιβυκές ακτές, δήλωσε σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης η δήμαρχος της Λαμπεντούζα. Το Λιμενικό κατάφερε να διασώσει 39 ναυαγούς, ενώ άλλοι 104 μετανάστες εντοπίστηκαν σε άλλο πλοίο.
Τουλάχιστον δέκα μετανάστες έχασαν την ζωή τους σε ναυάγιο το οποίο σημειώθηκε σε απόσταση σαράντα ναυτικών μιλίων από τις λιβυκές ακτές, δήλωσε σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης η δήμαρχος της Λαμπεντούζα Τζούζι Νικολίνι.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ένα πλεούμενο το οποίο είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Λιβύης με προορισμό τις ακτές της Σικελίας ανετράπη, και τουλάχιστον 10 άνθρωποι πνίγηκαν.
Το περιπολικό σκάφος Dattilo του ιταλικού Λιμενικού κατάφερε να διασώσει 39 ναυαγούς, ενώ άλλοι 104 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε δεύτερο πλεούμενο, πρόκειται να μεταφερθούν στην ξηρά από τα Dattilo και ένα άλλο πλοίο.
Η νέα ναυτική τραγωδία καταγράφηκε σε απόσταση 117 ναυτικών μιλίων νότια της Λαμπεντούζα.
«Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να στρέφει το βλέμμα της προς άλλη κατεύθυνση» δήλωσε η υπουργός εξωτερικών Φεντερίκα Μογκερίνι.
«Οι διασώσεις με θαλάσσιες επιχειρήσεις πρέπει να γίνουν αντικείμενο δράσης της Frontex. Παράλληλα, κατά το ιταλικό εξάμηνο προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο ξεκινά την 1η Ιουλίου, πρέπει να καταλάβουμε -με αναλυτικό και αποτελεσματικό τρόπο- πώς να μοιραστούμε με τα άλλα κράτη το βάρος των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου» συμπλήρωσε η ίδια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συντάξεις: Πότε γίνονται οι πληρωμές
- «Επιδημία» από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στην Ευρώπη – Γονόρροια και σύφιλη έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ
- LAMDA LEVENTIS: Η ελληνική βιομηχανία που μετατρέπει τη σκίαση σε κεντρικό πυλώνα του σύγχρονου Real Estate
- Η νέα τσάντα της Prada καταργεί την έννοια της τσάντας
- Με όλα τα όπλα ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φενέρ στο… ραντεβού με τον τελικό του Final Four
- Χανιά: Η πυκνή βλάστηση «έκρυβε» για μήνες τη σορό του 33χρονου γιατρού Αλέξη Τσικόπουλου
- Κωνσταντίνος Παρθένης: Το έργο του «Ποίηση» πουλήθηκε σε δημοπρασία για 1.258.000 ευρώ
- Ρούμπιο: «Η Κούβα είναι απειλή για τις ΗΠΑ» – Ψάχνει η Ουάσινγκτον διέξοδο από το Ιράν μέσω Αβάνας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)











































![Ο υποψήφιος δήμαρχος της Λίμα χτυπά σύμβουλό του με τέιζερ και σκάει στα γέλια [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/taser12-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442